Denna rätten går variera mycket med kryddor och smaker.Sist när jag gjorde denna rätten , så hade jag dessa ingredienser :
Detta behöver du :
Pasta
170 gram kräftor / räkor
1 röd strimlad paprika
1 pressad vitlök
saften av 1/2 citron ( Kan uteslutas om man inte gillar syrlig-smak)
1 tsk chili-pesto ( kan ersättas av lite cayennepeppar )
1 dl vatten eller grädde
2 msk konc hummerfond
200 gram philadelphiaost / kan bytas mot creme fraiche
Ev. Maizena för redning. , salt och peppar.
Gör så här :
koka pastan enligt anvisningar på förpackning,
Lägg rensade kräftor och räkor på ett fat och pressa en halv citron över detta.
Värm upp en stekpann och häll i philadelphiaosten, pressad vitlök, pesto och grädde.
När detta börjar sjuda så smaka av med hummerfond, salt och peppar.
Till sist rör du ner skaldjuren som bara ska bli varma innan de serveras med pastan.
Som Ni ser i receptet så går ju denna maträtt att variera jättemycket,
och många ingredienser kan bytas ut efter egen smak.
Det här var riktigt gott!! 🙂 Brukar tycka det är svårt att få bra smak på pastarätter med skaldjur. Tror citronen gjorde mycket gott för smakupplevelsen. Tack för detta, kommer absolut göras igen. 😀