Nybakade frallor toppade med ost

Hej där,

Idag blir det ett tidigt inlägg, bara Molly och jag som är vakna, så en kopp kaffe och uppdatera bloggen innan jag ska börja väcka morgontrötta barn, och se till att dem i tid till skola och dagis. Detta med frukost kan ju vara ett litet stressmoment på vardagsmorgnarna …. Barn som inte tycker om att äta på morgonen. Jag brukar  försöka ha lite hembakde frallor i frysen, för det går alltid hem när inte köpebrödet eller flingorna duger. Har man tid så är de godast när man tinar dem på svag värme i ugnen, blir som nybakade igen.

Till dessa kan man använda vilken sorts ost man vill- gouda ost hade jag.

Det här behöver du :

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl ( eller så att degen släpper från bunken )

Garnering : riven ost ( jag hade gouda-ost)

Gör så här :

Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter. Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över osten. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.

Frallorna på väg in i ugnen.

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotte
10 år sedan

Härligt med ett morgoninlägg till kaffet 🙂 Nu är det dags för pw!
http://www.lotte4.blogspot.com

Jennys_matblogg
Reply to  Lotte
10 år sedan

Heja ,
hoppas du hade en härlig PW

Jossan
10 år sedan

Underbart, måste testas. Tack för all inspiration, du är underbar.

anki
Reply to  Jossan
10 år sedan

Instämmer med Jossan, länge undrat var frallorna tog vägen, minns en dagmamma från barndomen som brukade baka himmelska såna. Tack så mycket för detta!

Jennys_matblogg
Reply to  Jossan
10 år sedan

Tack snälla söta ♥ ♥ ♥

Annika
10 år sedan

Hej
Bakar du oftast med assistent, tips på någon bra bra? Är i köpartagen men kan inte riktigt bestämma mig vilken.

Jennys_matblogg
Reply to  Annika
10 år sedan

Vi har en OBH nordica hercules, duger för mig 🙂
Kram

anna
10 år sedan

Såg jätte gott ut!
Gillar din blogg överlag och får mycket insperation av den, men hade önskat att du kunde skriva hur mycket kalorier varje rätt eller bakverk innehåller. Skulle underlätta väldigt mycket för oss som försöker bli av med jul-kilona 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  anna
10 år sedan

Oj.. Jag räknar inte kalorier- så det blir tyvärr lite svårt.

Bland bakverk och kastruller
10 år sedan

Det är alltid gott med såna här frallor, det var länge sen nu jag bakade bröd/bullar.

10 år sedan

Men vad smaskiga de såg ut!

http://pernillabredolt.com

Sara Aronsson
6 år sedan

Hej jenny. Jag ville bara säga att jag älskar din blogg. Jag och barnen lagar mkt mat från dina recept och bakar mkt från dina recept. Just ikväll gjorde vi dessa. Dom står i ugnen nu. Vi ska ha dom till våran bad utflykt imorgon. Ha en bra sommar kram.

Nästa inlägg

Nya växter

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x