Ahlgrens pannacotta

Vi gjorde en ny sorts pannacotta igår, en godispannacotta på ahlgrensbilar.  Smakar verkligen som riktigt mjuka krämiga ahlgrens bilar- barnen gav den högsta betyg. En efterrätt som bara innehåller 2 ingredienser och det behövs ingen gelatin efterom bilarna innehåller det redan från början.  Ni får gärna låna mina matbilder och recept till era bloggar, men glöm inte att skriva vart de kommer ifrån  : www.jennysmatblogg.nu

Följ mig på Facebook
Instagram @jennysmatblogg

 pannacotta
IMG_3145 (1)

Jag hällde upp i stora glas, gör dem mycket mindre för de är söta och mäktiga. Mums!

För 10 portioner ahlgrens pannacotta :
2 påsar med bilar
9  dl vispgrädde

Gör så ahlgrens bilar pannacotta så här :
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar och rör om tills allt har smält.
Häll upp i glasen och låt stelna ( cirka 2 timmar ) tills du gör samma med nästa färg. När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Perfekt efterrätt på barnkalaset. Vi valde att göra den gröna lite mindre och den rosa , och vita lite större.

Önskar man förstärka färgerna – grön & rosa karamell färg – detta hade inte vi.

 

6
Prenumerera
Notis om

102 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Magda
10 år sedan

Vilken rolig idé! Ser verkligen gott ut

anki
10 år sedan

You’re a genius, instämmer med Magda.

Jennys_matblogg
Reply to  anki
10 år sedan

♥ ♥ ♥ Tack söta

Idaida
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Asså är jag helt dumihuve eller menar du att man först gör rosa färgen, häller upp i glas och in i kylen 2 h, sen gör man gröna in i kylen 2h och sist vita och in 2h? Alltså tar detta 6 h att göra? :p ser sjukt gott ut och vill gärna pröva 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Idaida
10 år sedan

Hej Ida, Denna är jättelätt att göra. Men precis som du säger är det väntetid på att lagrena ska stelna.
Gör den kvällen innan.
Lycka till 🙂

Sara på Vardag.nu
10 år sedan

Häftigt!

Linda
10 år sedan

Gud va fint det blev! Måste jag prova någon gång 🙂 en jätterolig och bra blogg!

Jennys_matblogg
Reply to  Linda
10 år sedan

♥ ♥ ♥

Anneli
10 år sedan

Vilket bra recept! Ska testas, du är fantastisk!❤️

Jennys_matblogg
Reply to  Anneli
10 år sedan

♥ ♥ ♥ Tack söta!

miyanordin.blogg.se
10 år sedan

Kul idé! 🙂

ninja
10 år sedan

Det ska jag nog prova nästa helg! 🙂

Hanna
10 år sedan

Har aldrig gjort pannacotta förr, men denna såg god ut! Ska man låta varje färg stelna var för sig först, eller häller man de bara efter varandra? Eller..då blandas de ihop va? Kram, Hanna

Jennys_matblogg
Reply to  Hanna
10 år sedan

Låt varje färg stelna i två timmar.
Denna är jättelätt att göra och smakar godis. Sen blir pannacotta med philadelphiaost , recept finns på bloggen mycket krämigare och lenare i smaken.
Kram

Catarina
10 år sedan

Så fräsigt 🙂 detta måste jag prova eftersom alla andra i familjen gillar dessa godis bilar
Jag är ju dessvärre lite mer ”chokladig” , men vad gör man inte 🙂
Åter igen Tusen Tack för en underbar blogg !!!

Jennys_matblogg
Reply to  Catarina
10 år sedan

♥ ♥ ♥

Åsa
10 år sedan

Vilken kul ide! Hade du i karamellfärg också? Undrar om det funkar med geléhallon?!

Måste tacka för receptet på Pad Thai! Blev jättegott!! Kommer absolut lagas fler gånger och även andra thai-rätter. Önskar dig en fin söndag! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Åsa
10 år sedan

Tack snälla va roligt 🙂
Jag hade inte i någon karamellfärg, men vill man ha större brytning på färgerna kan jag tänka mig att det blir snyggt 🙂
Trevlig söndag

Therese
10 år sedan

Gjorde den hör till nyår, blev populär hos alla 🙂

Maria
10 år sedan

Ser fantastiska ut! Jag som älskar lakrits, det måste ju fungera lika bra med Ahlgrens tillbehör, lakritssmak? Det måste jag prova:)

Jennys_matblogg
Reply to  Maria
10 år sedan

Finns det ahlgrens bilar lakrits ? Åh va gott- måste jag prova.

Maria
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Japp det finns, de kallas biltillbehör, är runda små i olika bruna och svarta färger, så det går nog att få till lager med dem också:) det finns även lakritsbilar men de har socker på sig, kanske inte blir lika bra.

Karin
10 år sedan

Men vilka fina! Tack för alla fina recept och fina matbilder. Jag tycker att du är såå duktig. Kram Karin

Jennys_matblogg
Reply to  Karin
10 år sedan

♥ ♥ ♥ Tack snälla 🙂

Sandras Matkrypin
10 år sedan

Du är så påhittig! Enkla recept och jag är imponerad över allt du hittar på. Den här efterrätten är jag väldigt sugen på att testa 🙂

Sara
10 år sedan

Wow, detta ser verkligen ut som alla barns drömdessert! Så fina!

Jennys_matblogg
Reply to  Sara
10 år sedan

Tack- ja visst blir de fina med dessa olika lager.

Sofie Johansson
10 år sedan

Snyggt!

Jennys_matblogg
Reply to  Sofie Johansson
10 år sedan

Tack 🙂

Arne
10 år sedan

Fett nice!

Jennys_matblogg
Reply to  Arne
10 år sedan

Tack! 🙂

Anna
10 år sedan

Om man vill göra recept för 4 pers hur mycket grädde ska man ha då?

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Jag hade halverat receptet 🙂

Malin
10 år sedan

Det borde bli 0.9dl/portion alltså 3,6dl grädde till 4/ portioner ☺

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
10 år sedan

Tack 🙂

Anna
Reply to  Malin
10 år sedan

Tack 🙂

Lars
10 år sedan

Fegis!

iriterad läsare
10 år sedan

so fucking what vem bryrs sig om nått sånt här vem fan har en mat blogg

Fredrik
Reply to  iriterad läsare
8 år sedan

Jag bryr mig och hade jag inte brytt mig så hade jag inte gått in på sidan och läst den tycker hon skriver bra och gillar du det inte så skriv av dig på flashback eller nått för om man bara är lite vuxen över huvudet taget så kan man i alla fall läsa själv och sålla inte kränga ur sig haranger av orka texter 🙁
/Fredrik

Ida
10 år sedan

Håller på att göra detta nu 🙂 men köpte lösvikt och visade sig att det var Limousine bilar så första lagret är stenhårt 🙁

Eva
10 år sedan

Håller på att göra detta nu. Så vi får väl se i kväll hur det smakar. Spännande

Sarah Anna Emelie Magnusson
10 år sedan

Nu testar även jag! =) Ska bli jätte kul att få se resultatet =)

Maria
10 år sedan

Tack för ett mycket gott recept! Ett väldigt enkelt recept på en dessert som jag tyckte blev väldigt len i smaken. Sambon blev väldigt imponerad. Hade dock i lite mer ahlgrens än vad som stod. Per 1,5 dl grädde passade 32 st ahlgrens bra för mig 🙂 blir sugen på att testa med andra sorter, kanske gelehjärtan inför alla hjärtans dag? 🙂

emma ståhl
10 år sedan

Hej om man vill göra denna kan man göra den dagen innan man ska äta den? eller är det bäst samma dag? emma

Jennys_matblogg
Reply to  emma ståhl
10 år sedan

Jag tycker den är god dagen efter också 🙂

Jennifer Björklund
10 år sedan

Mycket roligt recept!
Går detta att göra med andra godisar som tex lakrits, gelehallon, gelegrodor och liknande? 🙂 tacksam för snabbt svar!

Jennys_matblogg
Reply to  Jennifer Björklund
10 år sedan

Ingen aning faktiskt.

Jennifer Björklund
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Hur stelnar det utan gelatinblad? Det är väl inte så mycket gelatin i bilarna?

Jennys_matblogg
Reply to  Jennifer Björklund
10 år sedan

Jo, det är gelatin i bilarna. Följer du receptet så stelnar det 🙂

Johanna
10 år sedan

Hej! Ska man hälla i karamellfärgen under tiden som man smälter godiset? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Johanna
10 år sedan

Jag hade inte karamellfärg, men om man vill förstärka färgerna så kan man häll i efter godiset har smält och innan du häller upp dem i glasen. Tänk på att inte ha för stora glas, den är rätt mäktig. 🙂

Jessica Lill Landley
10 år sedan

Kylen eller frysen det ska stelna i ?

Jennys_matblogg
Reply to  Jessica Lill Landley
10 år sedan

Kylen 🙂

Aomis Zefrila
10 år sedan

Gjorde detta idag. Tog plast glas som rymmer 2dl. 3 dl grädde räckte till 4 glas. Skulle göra till 6 pers så tog 6 dl grädde till olika färger blev sammanlagt 10 glas =) resultatet blev underbart gott 🙂 Tack!

Jenny.W
Reply to  Aomis Zefrila
10 år sedan

Vad roligt att höra! 😀

Helen
10 år sedan

Kan man förbereda detta någon dag innan?

Pauline
10 år sedan

Hej, blir inte smaken väldigt gräddig i och med att där bara är bilar och grädde. Jag tänkte där brukar ju vara bland annat philadelphia, socker och gelatin i pannacotta. Det verkar riktigt gott och är något jag gärna vill prova.

Katja
10 år sedan

Behöver man inga gelatinblad??

Jenny Warsen
Reply to  Katja
10 år sedan

Nix.

9 år sedan

Kan man hoppa över de rosa för tål inte dom ?

Tatiana
9 år sedan

Hej.
Har läst om folk som gjort dessa och ser super söta ut. Vill ha dem på min sons dop nu den 7eDec men jag undrar. Tror du man kam frysa in dessa och plocka fram dom samma dag? Nu är det 4 dagar kvar tills dopet och jag testade några i kväll. Men sen kom jag på att jag kanske kan frysa in dom. Vad tror du? Det är ju ej som vanlig pannacotta som kanske kan bli grynig.
ELLER håller dom sig i kylen i 4 dagar tro?
Sorry för romanen.

Kram

Jenny Warsen
Reply to  Tatiana
9 år sedan

Dagen innan inga problem, till och med två dagar innan. Men fyra dagar innan hade jag nog inte gjort.
Tänk på att göra den i småglas, för de är väldigt mäktiga 🙂

carro
9 år sedan

Hej! Måste bara säga att jag fullkomligt älskar din blogg, tipsar alla mina nära om den när de har brist på fantasi vad gäller mat och bak 🙂 Jag håller nu på och gör denna goda ahlgrens bilar pannacottan, gör en test omgång men jag upplever att den är väldigt tjock? Ska den vara det? Kram Carro

Maria
9 år sedan

Hej! Tycker verkligen din blogg är toppen och älskar dina recept

Jenny Warsen
Reply to  Maria
9 år sedan

Tack snälla vad glad jag blir! 😀

Joanna
9 år sedan

Hej, hur lång tid innan servering måste man ta ut dom ifrån frysen?

Sofie
9 år sedan

Hej! Jag har precis gjort lager 1 som står i kylen och väntar, men tänkte på att när lagets två ska i sen, smälter inte lager 1?

Jenny Warsen
Reply to  Sofie
9 år sedan

Låt svala lite innan du häller över, och häll långsamt så blir det bra:)

Anna
9 år sedan

Hej
Har gjort ahlgrens bilar panacottan nu. Den blir ju väldigt söt, kan man garnera med något annat för att lyckas neutralisera det? Tänker på hallon??

Carina Amnesäter Ohlsson
9 år sedan

Gjorde dom till nyårsafton var väldigt omtyckta av familjen och vänner tack för att jag fick ta del av ditt recept på en god efterrätt tack

9 år sedan

Herregud. Denna måste jag testa! Bilar är bland mitt favoritgodis, finns inget bättre! Tack för recept,har funderat mycket kring hur man gör själv. 🙂

Jenny
9 år sedan

Vilket fantastiskt recept! Dottern har bestämt sig för att ha denna efterrätt på sitt kalas, så därför testar vi den idag! ☺

9 år sedan

Hur många dl grädde ska jag ha till 2 personer bara och räcker det med en påse ahlgrensbilar

Anna
9 år sedan

wow det här måste jag göra till sonens namngivning på söndag. Det är en hel den grejer som ska fixas och med tanke på den tiden det tar att göra. kan man göra dom dagen innan och förvara i kylen och bara toppa med bilarna på toppen samma dag?
skulle vara jättegulligt om du svarade =) du får gärna svara till mailen..
Med vänlig hälsning, Anna

Simone Karlsson
9 år sedan

Hej! Ser super läcker ut, de ska verkligen prövas. Men behövs det ingen gelatin i? Stelnar det ändå?

Jenny Warsen
Reply to  Simone Karlsson
9 år sedan

Godiset gör att det stelnar 🙂

Mimmi
9 år sedan

Måste man inte ha gelatinblad i ?

Jenny Warsen
Reply to  Mimmi
9 år sedan

nej

Carola
9 år sedan

När barnbarnen kommer ska det bjudas på Ahlgrens pannacotta ala Jenny!!

Sara
9 år sedan

kan man använda en grädde av mindre fetthalt?

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Jag hade vispgrädde.

9 år sedan

Använder du inte alla bilar i påsarna då? Hade tänkt göra dubbel satts o de blev väldigt många bilar över här haha!! :k)

Nästa inlägg

Hot and sour gryta

102
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x