Ja, nu kommer receptet på dagens middagen som blev chicken nuggets med klyftpotatis och basilikasås. Såsen var första gången jag provade, O M G var god den var kommer göra den flitigt i fortsättningen. Passar till blandannat kyckling, sallad eller varför inte att dippa grönssaksstavar i. Chicken nuggets får barnen att jubla, och de färdiga du kan köpa i frysdisk är ju inte mycket att hurra för – tycker jag personligen. Så vi friterade egna istället, blir både nyttigare och godare. Man behöver inte fritera dessa, utan kan steka dem i rikligt med smör eller olja också.
Det här behöver du för att laga chicken nuggets för 6 personer
1 kilo tunna kycklingfileer
1 uppvispat ägg
2 dl ströbröd
1 kryddburk med sesamfrön
lite flingsalt
rapsolja till stek eller fritering
Klyftpotatis:
Potatis
rapsolja
örtkrydda
flingsalt
Basilikasås :
1 kruka med färsk basilika
2 1/2 dl creme fraiche orginal
3 msk olivolja
1/2 tsk örtkrydda
lite flingsalt
Gör så här :
Värm upp ugnen till 225 grader och lägg i de färdigskalade , klyftade och kryddade potatisen där med rikligt med olja. ( cirka 40- 50 minuter behöver potatisen)
Dela fileerna till lagom stora delar, jag gjorde mina cirka 3-4 cm långa. Vispa upp ägg och häll i en djup tallrik, och blanda ströbröd, sesam och salt i en annan djup tallrik. Hetta upp oljan, och doppa sedan kycklingen först i ägget, sedan i ströbrödsblandningen. Lägg i kycklingbitarna i tre omgångar ( så att du lägger ner varje omgång samtidigt ) annars är det svårt att veta när de är färdiga. Friteringen ska bli gyllene brun och lagom kripspig, och köttet ska inte vara rosa.
Under tiden gör du såsen , plocka bort basilika bladen och lägg i en skål tillsammans med krydda, salt, olivolja och creme fraiche. Mixa allt slätt och ställ kallt fram till servering.
Serveras de nyfriterade chicken nugget : en genast.
Du har ju så mycket goda grejer jämt, våra pannkakor känns ju urtrista i jämförelse 😉 Basilikasåsen är något jag måste testa! I jobbetsmatsal serveras ibland en basikilasås som jag nästintill blev besatt av när jag var gravid, kanske smakar din som den.. Måste testa!!
Hoppas ni får en fin kväll, här har båda barnen precis somnat så nu är det lugnagatan här!
Kramar
/Anna
Har en dotter som är allergisk mot ägg, hoppar alltid över den ingrediensen, hoppas att det funkar denna gången med. Låter supergott alltihop. Mamma till fyra jag med
Tack för en suverän blogg! Läser den regelbundet och ”tjuvar” recept :-). Jag har nu tänkt att köpa en fritös men kan inte bestämma mig för vilken. Vilken har du och vad tycker du om den?
Måste prövas, har snöat in lite på de nuggets som jag gjort tidigare ( mixat cashewnötter, först vänt kycklingen i det fina ”mixet” som blir, sedan i ägg och sist i de lite grövre nötbitarna – sedan in i ugnen på galler med plåt under ) Måste vidga mina vyer, kör bara samma samma känns det som nu!
Jag har ett paket färskost och ett paket créme fraiche. Färsk basilika och lite gräslök. Blir väldigt fräscht och gott
Mmm, detta ska göras ikväll! Älskar alla dina recept, det blir lite roligare att laga mat när man kikar in här på din blogg!:)
Gjorde även Nutellabullar igår som jag och sambon höll på att äta upp ganska snabbt så jag fick strategiskt frysa in dom för att kunna bjuda på när det kommer gäster;)
Tack för all inspiration!:D
🙂 Vad glad jag blir att höra det ! Tack för att du berättar
Hej Jenny!
Det här receptet ska jag prova ikväll, ser verkligen gott ut! Men jag undrar vilken örtkrydda anv du? Det finns ju en uppsjö av olika varianter.
Tack på förhand!🌸
/Anna
Man kan använda vilken man tycker bäst om eller har hemma 🙂