Hej på er!
Vilket väder vi har idag, verkligen höstrusk med blåst och regn. Brrr!!
Men det är perfekt att baka när det är trist väder, så de blev blandannat dessa små söta hallonrutor, som dessutom går alldeles utmärkt att frysa in.
Smakar som ljus kladdkaka, med söta bär i.
Det här behöver du :
Smör och ströbröd till långpannan( ugnsplåt) .
200 gram smält smör
4 stycken ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100- 150 gram mandelspån
400 gram hallon / blåbär (frysta går bra. )
Garnering florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret, låt svalan något. Smörj långpannan och bröa.
Rör sedan ner ägg, mjöl , socker och vaniljsocker.
Häll ut smeten i pannan, strö över bären och mandelspånen.
Grädda i ca 30- 45 minuter ( beroende på ugn ), tills kakan är gyllene.
Kan med fördel serveras med fluffig marsansås eller en skopa gräddglass.
Smaklig fika…..
Detta är inte ditt egna recept? Dumt att kopiera recept utan att uppge källa… baka.se var ett år före med att publicera exakt detta.
http://www.baka.se/recept/sega-hallonrutor-0
Hej där,
Självklart uppger jag källan när det finns någon.
Detta receptet är ett vandringsrecept. Så det finns ingen källa att uppge, har bakat denna kakan i halva mitt liv 🙂
Ser du uppe vid rubriken så är detta receptet på min blogg från 2011. Och bakade det redan på 90 talet.
Ha en fin dag
Dessa ser super goda ut men tror du det funkar bra att halvera receptet? Behöver man tänka på något då?
Ser supergoda ut! Jag har ett recept på min blogg där jag även har i lite mandelmassa och kardemumma.
Använder ett liknande recept som ditt som grund, men som jag fått nedärvt från min mamma.
http://www.emmawarmefjord.se/sega-mandelrutor-med-bar/