Hej hej,
Vad roligt att läsa om er New York tips, vi ska läsa igenom alla soch skriva ner alla förslag. Igår var det nog många som åt pizza , och vi hade också det i tankarna. Men Thelma bestämde sen att vi skulle laga kyckling istället- så det gjorde vi. Och vi blandade både pepparrot, soya och lite sambal oelek i grytan, ett bra betyg var att alla tallrikar var tomma efter middagen. To.m Melvin som inte är jätteförtjust i kyckling tyckte det var gott.
En kycklinggryta som är klar på en kvart – tjugominuter.
Vi lagade nästan 1 kilo kyckling, men jag minskar ner receptet för er som är 4-5 personer i familjen.
Det här behöver du för att laga kyckling i pepparrotssås :
600 gram kycklingfile
1 burk med creme bonjour pepparrot
3 dl creme fraiche
2 msk med soya
1 tsk krämig balsamicosås
1 tsk ( eller mer ) sambal oelek
salt & peppar
Servera grytan med ris eller potatis eller varför inte någon färsk pasta
Gör så här :
Hetta upp en stekpanna med djupa kanter, koka riset, eller baka potaitsen klar i ugnen.
Stek kycklingen klar i smör, vänd ner creme fraiche, soya , sambal oelek, och till sist pepparrotssåsen, låt sjuda upp och smaka av med lite salt och peppar.
Låt sjuda på svag värme ett pat minuter, och servera genast.
Servera med en god sallad
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Det blev vår middag idag!
Tack för tipset, supergott!!
Vad gott det låter!! Hoppas ni fått en riktigt fin start på nya året!! Stor kram/Anna
Låter jättegott!
Gjorde den idag, jättegott! tror det kan bli väldigt gott att servera lite mango chutney och jordnötter till 🙂
Uppskattar dina vecomenyer, alltid något som faller en i smaken. I veckan gjorde jag denna kycklinggryta som uppskattades av hela familjen, vilket inte r vanligt.? kommer garanterat göras igen