Kanapeer / mingelmat till nyår

Godmorgon måndag,

Nyårsafton är imorgon och nu planeras mat och efterrätter för fullt antar jag. Vi bestämde oss för en pannacotta återkommer med recept på den så snart den är klar, men jag tror den blir ett lyckat kort. Lite tips på mingelmat / kanapeer är dessa crustader, extra plus att det går att förbereda rörorna och bara fylla upp dem i skalen när de ska serveras. Tips på andra rätter hittar ni under kategorin förrätter.

Fyllda crustader / krustader är alltid rätt att bjuda på, goda och lite extra festliga.

IMG_3053
Det här behöver du:

1 förpackning med krustader
Skagenröra
Färsk dill
Stenbitsrom
Skalade färska räkor till dekoration

Fyll krustaderna och dekorera.

Och om ni missat mina tidigare recept på skagenröra så är detta den jag brukar göra… Dock räcker det att halvera detta receptet om ni inte ska göra till många.

Skagenröra
1 kg oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 2 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
1 burk röd rom

Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet förs Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. rom. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp!

Skagenröra är de vi oftast brukar göra, men även med svampstuvning- och de kan serveras kalla som varma.

IMG_4179

IMG_4198

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Hej Jenny! Tack för en fin blogg, har följt dig sedan tiden hos Pernilla W via FEMME:) I morgon ansvarar jag för nyårsdesserten, då ska jag göra din tobleronemousse – har gjort den förr och den är såå god, så tack för receptet! Gott Nytt År till dig!

Nästa inlägg

20 stycken små fakta om mig

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x