Ni kan göra wienernougat med vilken choklad ni vill, förra året gjorde vi med mörk choklad också jättegott. I år ville barnen att vi skulle göra med mjölkchoklad så det fick det bli.
Det här behöver du för att göra wienernougat :
200 gram nougat (odense t.ex )
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel
Gör din wienernougat så här:
Lägg din flagade mandel i en torr stekpanna tills den får lite färg. Håll koll så att den inte blir bränd. Fördela ner nougaten i en bunke över ett vattenbad och låt smälta, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Vänd ner mandeln och vänd om försiktigt tills allt blandat sig. Häll sedan upp i en liten bakplåtsklädd form cirka 15*15 eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar. Ett måste till julgotte-bordet.
Tack! Nu vet jag vad jag ska göra när jag kommer hem från jobbet 🙂
http://www.lotte4.blogspot.com
Mums 🙂
Kan man byta ut nougaten mot någonting?
Alltså, tänk ett par varv till…
Då blir det ju inte wienernougat längre…….
Går det att frysa?
Ja 🙂
Vilken typ av choklad använde du? Vilken mjölkchoklad?
Kan man utesluta mandeln