Wienernougat med mjölkchoklad

Ni kan göra wienernougat med vilken choklad ni vill, förra året gjorde vi med mörk choklad också jättegott. I år ville barnen att vi skulle göra med mjölkchoklad så det fick det bli.

Recept på Wienernougat

Det här behöver du för att göra wienernougat :
200 gram nougat (odense t.ex )
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel

Gör din wienernougat så här:

Lägg din flagade mandel i en torr stekpanna tills den får lite färg. Håll koll så att den inte blir bränd.  Fördela ner nougaten i en bunke över ett vattenbad och låt smälta, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Vänd ner mandeln och vänd om försiktigt tills allt blandat sig. Häll sedan upp i en liten bakplåtsklädd form cirka 15*15 eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar. Ett måste till julgotte-bordet.

2
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Tack! Nu vet jag vad jag ska göra när jag kommer hem från jobbet 🙂
http://www.lotte4.blogspot.com

Jennys_matblogg
Reply to  Lotte
10 år sedan

Mums 🙂

Helena
9 år sedan

Kan man byta ut nougaten mot någonting?

Elin
Reply to  Helena
7 år sedan

Alltså, tänk ett par varv till…

M
9 år sedan

Då blir det ju inte wienernougat längre…….

Rosen
7 år sedan

Går det att frysa?

jennysmatblogg
Reply to  Rosen
7 år sedan

Ja 🙂

Helene
2 år sedan

Vilken typ av choklad använde du? Vilken mjölkchoklad?

Ulla-Beth Åberg
11 månader sedan

Kan man utesluta mandeln

Nästa inlägg

Recept på Nutellafudge

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x