Denna såsen brukar alltid få högsta betyg både av barnen och gästerna när vi lagar denna. Funkar lika bra till fläskfile, kyckling som till nötkött. Att ha liite lite sött i såsen lyftar fram smakerna, i detta fallet lite gele, prova! Det blir supergott.
Det här behöver du :
1 fläskytterfile el. fläskfile
2 dl grädde
2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost
1 msk soya kinesisk
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgele
salt och peppar
+ lite rosepeppar
Ris och en sallad
Gör så här :
Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé, lägg ner köttet igen och låt sjuda upp tillsammans.
Servera sedan med ris eller potatis och en krispig grönsallad
En god sås är ett måste, MUMS! Tänk att man ”förr” skulle ta så lite sås som möjligt? Nu är det tvärtom!
Visst finns denna rätt med kycklingfilé, eller läste jag helt galet? Otroligt gott och uppskattat av min minsta matkritiker 🙂 ska pröva med fläskfilé ikväll
Åh..det här var så himla gott..Tack för alla fantastiska recept. .Så många recept som hela familjen gillar..Tack:)
Såå god sås! Serverade den med kyckling och klyftpotatis vilket blev utsökt. Tack för inspirationen!