Lakritstryfflar är en av de godaste på julgottebordet.
Fina porslinet dukades det fram med- precis ett sådant som jag själv letar efter.
Till dessa lakritstryfflar behöver du :
200 gram mjölkchoklad med lakrits-smak
1/2 dl grädde
1 msk smör
Garnering : kakao eller krossad turkisk peppar
Gör julgodiset så här :
Värm upp grädden tills den är ordenligt varm.
Bryt ner chokladen och rör tills den har smält, rör ner en klick med smör och rör tills den är blank.
Ställ svalt tills det går att forma kulor av den. Rulla sedan i kakao. Jag brukar även använda turkisk peppar ( karamellkross ) att rulla i , det blir också bra.
Kan man frysa in tryfflar? 🙂
Hej! Vet du hur länge tryffel o praliner håller sig? Hur långt innan jul kan man börja baka? 🙂
Mvh Camilla
Hej! :))
Smälter den liksom och blir väldigt kladdig om den får stå framme på godisbordet?
Ha en fin dag
Den bör förvaras svalt. 🙂
Vilket chokladmärke använde du dig av? 🙂
Marabous lakritschoklad
Låter super gott, måste testas! Tack för en grym och inspirerande blogg! 🙂
Vad är det för servis? 😀