Jag har inte glömt receptet på älggrytan….
Det har bara inte funnits så mycket tid att sitta framför datorn.
Här kommer iallafall receptet …..
Det här behöver du :
800 gram grytbitar av älg
salt och peppar
2 mskvetemjöl
timjan ( efter smak och tycke)
3 morötter, i bitar
3 gullök, i bitar
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
6 enbär
1/2 msk tomatpure
1/4 dl soya
4 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk viltfond
Gör så här :
Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta. Bryn morötter, lök och i matfett och lägg i. Strö på timjan och pudra över mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré. Tillsätt sedan kryddorna, enbär och häll över vinet, vatten och fond. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet.
Smaka av såsen.
Servera grytan med kokt potatis.
Tack, bra tips. Vi har mkt älgkött då min man o svärfar är jägare, så detta låter gott : )) o ”nyttigt”, utan grädde.
Hej! Har du något mer recept på någon god ”höstgryta”? Mvh Louise