Denna nyligen inlagda pressgurkan ska plockas fram till frukosten idag.
Väldigt enkelt att göra själv, ändå var det första gången som jag gjorde det igår 🙂
Till en liten burk behöver du :
1 styck slanggurka
1 tsk salt
ett kryddmått vitpeppar
1 dl vatten
1/2 dl socker
1/2 dl ättika 12 %
4-5 msk finhackad fäsk dill
Gör så här:
Tvätta och skiva gurkan tunt ( med osthyvel) Lägg i en större skål.
Rör ihop övriga ingredienser och häll över gurkan.
Blanda ordentligt , och lägg en tallrik ( skål över gurkan ) med tyngd i.
Tillexempel ett fullt mjölkpaket, eller en tung lingonburk.
Ställ in i kylen i ett par timmar. Så att gurkan vätskar sig ordentligt.
Sedan är det klart att serveras.
Passar lika bra till mackan som till köttgrytan.
Nu ska jag väcka resten av alla sjusovare här hemma,
för det är frukost dags.