Idag är det dags för lite baktips….
Knäckiga kanelsnitt som jag varmt kan rekommendera nu när det snart nalkas advents fikat
Lätta att göra , och goda som bara den.
Det här behöver du:
100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk sirap
1/2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, kanel och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Klara att serveras
Hej Jenny! För det första har du en fantastisk blogg!
Jag undrar om du vet vilket mjöl som funkar att byta ut till som blir lika gott men som är glutenfritt?
Hälsningar Erika