Fläskfilegryta med potatisgratäng

Godkväll i stugorna.

Hoppas ni har en riktigt bra lördag! Vi hade en jättetrevlig middag igår med Ingela & Peter och barnen. Vi hade en lite plocktallrik medan vi lagade maten som jag missade att fota, med små krispiga toast med vitlöksost rostade pinjenötter och lite ruccola. Enkelt och gott snacks.  Och till huvudrätt åt vi sen en fläskfilegryta med potatisgratäng.

Till 5- 6 personer

2 putsade fläskfileer
2 1/2  dl grädde
2 1/2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost eller creme fraiche
1 msk soya kinesisk
2 msk oxfond
1 tsk balsamico
salt och peppar

Potatisgratängen :
Mjölig potatis
Grädde
1/2 finhackad gul lök
200 gram färskost med örter
2 pressade vitlök
salt och peppar
1 dl ost till gratinering

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Skala och skär tunna potatisskivor, finhacka löken.
Blanda potatis, lök grädde , färskosten med vitlök salt och peppari en ugnssäkerform.
Grädden ska täcka potatisen, ställ in i ugnen i cirka 1 timme ( sista kvarten kan du ta ut gratängen och strö över osten ) Så att den inte blir bränd.
Putsa fileerna , skärlagom stora bitar, och smörstek dem i en panna. Ta bort från pannan och gör såsen på stekskyn: Häll över vatten, fond, soya och låt puttra upp.  Vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar ( jag har min pepparkvarn med fyrasorters olika peppar )  och balsamico . Och lägg ner köttet igen och låt puttra  ihop.

Klart att serveras med en god sallad

 

 

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fabiola
9 år sedan

Jättegott!!!….

Jennie
8 år sedan

Villen typ av grädde använder du?

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
8 år sedan

Alltid vispgrädde 🙂

Nästa inlägg

Pepparkakskladdkaka

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x