Godkväll i stugorna.
Hoppas ni har en riktigt bra lördag! Vi hade en jättetrevlig middag igår med Ingela & Peter och barnen. Vi hade en lite plocktallrik medan vi lagade maten som jag missade att fota, med små krispiga toast med vitlöksost rostade pinjenötter och lite ruccola. Enkelt och gott snacks. Och till huvudrätt åt vi sen en fläskfilegryta med potatisgratäng.
Till 5- 6 personer
2 putsade fläskfileer
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost eller creme fraiche
1 msk soya kinesisk
2 msk oxfond
1 tsk balsamico
salt och peppar
Potatisgratängen :
Mjölig potatis
Grädde
1/2 finhackad gul lök
200 gram färskost med örter
2 pressade vitlök
salt och peppar
1 dl ost till gratinering
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Skala och skär tunna potatisskivor, finhacka löken.
Blanda potatis, lök grädde , färskosten med vitlök salt och peppari en ugnssäkerform.
Grädden ska täcka potatisen, ställ in i ugnen i cirka 1 timme ( sista kvarten kan du ta ut gratängen och strö över osten ) Så att den inte blir bränd.
Putsa fileerna , skärlagom stora bitar, och smörstek dem i en panna. Ta bort från pannan och gör såsen på stekskyn: Häll över vatten, fond, soya och låt puttra upp. Vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar ( jag har min pepparkvarn med fyrasorters olika peppar ) och balsamico . Och lägg ner köttet igen och låt puttra ihop.
Klart att serveras med en god sallad
Jättegott!!!….
Villen typ av grädde använder du?
Alltid vispgrädde 🙂