Dagens tips är en sådan där bakelse som man svänger ihop på tio minuter. Få ingredienser och det är riktigt bra om man får oväntat besök.
Fyllningen kan man ta lite vad man önskar. Jag fyllde med nutella och hackad mörk choklad.
Det här behöver du till 4 :
4 smördegsplattor
en bit hackad kavlitets choklad
1 dl nutella
1 ägg
florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram de tinade smördegsplattorna.
Rör ihop cirka en dl med nutella och valfri mängd hackad choklad och fördela ut fyllningen i mitten på plattorna. Rulla ihop och nyp ihop kanterna och lägg skarven ner på bakplåtspappret. Pensla med vispat ägg och ställ in i mitten på ugnen.
Grädda tills de blir gyllene och pudra över florsocker
Serveras helst nygräddade och varma
Mums! Sådana brukar vi också göra när vi får oväntat besök eller inte orkar baka något stort, fast vi brukar fylla med rivna äpplen+socker+kanel+limeskal, riktigt gott!
Mums, vad gott. Blir dom inte stora om man använder en platta till varje? Tänkte att jag skall prova göra wienerbröd i helgen, helt för grunden, blev sugen efter jag såg Hela Sverige Baka igår. Kom ihåg när min pappa gjorde det på bageriet när jag var liten, så nu är det väl dax att prova. Ha en skön fredag, själv blir det bakning för hela slanten med lillkillen när han slutar skolan idag, känner mig bara baksugen ; )
Kram kram
Såg väldigt gott och avancerat ut;) kanske man borde testa om det var enkelt 😉 trevlig fredag.
Det där ser fantastiskt gott ut! Väldigt bra att det är lätt att göra, det är så ofta jag skippar att baka för recepten är så avancerade.
Ungefär hur länge ska de vara inne i ugnen? Verkar ju helt underbart gott 🙂
Var hittar man de stora plattorna?har uppenbarligen köpt fel
I frysdisken 🙂