Hej och godmorgon önskar vi från ett soligt och varmt thailand.
Här på bangtao beach är det riktigt varmt idag, så vi håller till i skuggan vid poolen. Wifi:t funkar riktigt bra, en positiv överraskning då jag var säker på att det skulle vara lite si och så med uppkoppling:)
För att ni ska få lite matinspiration så uppdaterar jag även med lite favoriter i repris.
Såsom denna, en trevlig och annorlunda rätt med potatis som först kokas – för att sedan ugnsbakad.
Potatisar :
Små runda potatisat
Olivolja / Rapsolja
Salt och örtkrydda
Kyckling i ugn :
900 gram kyckling
Paprikapulver och salt
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
2 msk kycklingfond koncentrerad
1 tsk (msk) sambal oelek
2- 3 msk chilisås , beroende på hur stark den är
salt och peppar
2 dl god riven ost
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Koka potatisen ( med skal)
Lägg upp kycklingen i en ugnssäkerform delad eller filebitar, krydda med lite paprika pulver och salt.
Ta fram en kastrull på spisen och rör ihop grädde , creme fraiche, fond, chilisås och sambal oelek och låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar.
Häll över den varma såsen över kycklingen, ställ in i ugnen. ( Cirka 35-40 minuter ) Strö över osten när det är ungefär halva tiden kvar. Kolla så kycklingen är helt färdig. När potatisen är färdigkokt , häll av vattet och lägg potatisen på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen ( jag hade undersidan av ett glas ) pensla med olivolja eller annat matolja och krydda med örtkrydda / salt
Ställ in i ugnen tills potatisen fått fin färg.
Servera med kycklingsåsen och en god sallad.