1 November och bara 1 månad kvar till första advent. Om jag ser fram emot att ställa mig och koka julgodis och lyssna på härlig julmusik? Jodå, det kan jag lova att jag gör! Adventstiden är så mysig, men det är en stund kvar. Något som jag tänkte tips om nu är dessa fluffiga och underbart goda frallorna – baka dem till helgfrukosten vetja.
Frasiga och samtidigt mjuka och luftiga.
Det här behöver du :
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.
När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.
Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solros frön och lite flingsalt.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, vi gjorde större frallor och de behövdes gräddas
något längre.
Servera sedan med smör, god ost och lite krispiga grönsaker.
Mmmm 🙂
Dom här kommer nog att bli en favorit hemma hos oss
Kan ju inte bara baka ”dina” tekakor 🙂
Kram
Detta är en favorit hos oss.Blandar i ekologisk rågmjöl och rågsikt och hackade oliver!
Ha det så gott!
Bakar detta bröd just nu och hoppas det kommer bli kanon:)