Tre små godisfavoriter, som man svänger ihop på nolltid ♥♥♥
Daimrocks
Det du behöver är :
200 gram mjölkchoklad med daim
1 1/2 – 2 dl cornflakes ( ta lite i taget )
Gör så här :
Smält mjölkchokladen över ett vattenbad,
smula ner cornflakes lite i taget, tills du får en ”lagom fast choklad smet.Klicka ut små högar på ett bakplåtspapper, ställ svalt så att de stelnar. Ha dem i rumstemperatur tio minuter innan de ska ätas.( Går alldeles utmärkt att frysa )
Nutellakrisp
Det du behöver är :
Nutella
Nötter / rispuffar ( kan tänka mig att cornflakes också är gott )
Gör så här :
Värm upp nutellan lite. Rör ner alla ingredienser tills du får en lagom kletig – men fast smet.
Klicka ut på bakplåtspapper, och ställ svalt.
Förvaras svalt.
Rispuffs-godis lättbakat och gott. Yummie yummie
Det här behöver du :
200 gram mjölkchoklad
50 gram smör
7 dl rice crisp
Gör så här :
Smält chokladen och smöret, och rör ihop med rice crispet.
Klicka ut på bakplåtspapper, låt svalna innan servering.
Eftersom jag brinner för att barn med allergier också ska få äta och fika gott kan jag inte låta bli att tipsa om ett liknande godis som dessutom är mjölkfritt http://mat-ro.blogspot.se/2010/12/sega-corn-flakesgodiskakor.html
Använder man glutenfria cornflakes så blir det även glutenfritt. Dessutom är det självklart ägg- och nötfritt.
//Sara
Bra tips!
Tack Sara