Daimbiskvier

Jag har förberett med ett detta recept lagom tills att jag sitter på flyget till Barcelona 🙂

Galet godadaimbiskvier – receptet fick jag av bloggläsaren Cissi , för flera månader sedan. Tack snälla söta !! Dessa kommer bakas flitigt till alla kommande kalas i fortsättningen.

Biskvier med daimcrisp

20 st

Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Chocochock
11 år sedan

Oj så gott det lät!
Det måste jag prova.
Jag älskar choklad och skriver om det här:
http://chocochock.se

11 år sedan

Vad gott med daim i biskvierna, blir ju lite extra krastrigt!! Kram

11 år sedan

Dessa måste testas, ser fantastiskt goda ut 🙂

Cicci
11 år sedan

Oj vad roligt att du gillade dem! 🙂

11 år sedan

Hejsan!

Vilket superfint fat, undrar vart man kan hitta det någonstans? 🙂 Undrar även vart du har köpt ditt silverfat (http://www.femme.se/jennysmatblogg/2013/09/17/citronbiskvier-mintbiskvier-eller-nutellabiskvier/#comments_portion).

Jätte tacksam för svar, kram!

jennysmatblogg
Reply to  Emelie
11 år sedan

Det gröna fatet är från garbera.
Och silverfatet med glaskupa kommer från blomsterlandet 🙂

11 år sedan

Testade att göra dessa biskvier, mmm toppengoda! Fick dock ta lite mer florsocker då innehåller blev lite för löst-

Linda F
11 år sedan

Åh, vad gör jag för fel när jag inte får chokladen att hållas på smörkärmen? Den bara glider av…. 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Linda F
11 år sedan

Chokladen kanske var för varm.
Jag smälter på låg värme för att den inte ska bli för het.

Elin
11 år sedan

Hej!
Måste testas! Går de att frysa?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
11 år sedan

Japp, jag fryser alltid ner mina 🙂

johanna johansson
8 år sedan

Älskar din sida och bakar massor av recepten! ☺en fråga bara, daimbiskvierna har 200 g mandelmassa och citronbiskvierna 300 g… vaaaarföööör?

jennysmatblogg
Reply to  johanna johansson
8 år sedan

Du kan göra hur du vill 🙂 Bakade nog bara mindre mängd daimbiskvier

Nästa inlägg

Resa och ny väska

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x