Jag har förberett med ett detta recept lagom tills att jag sitter på flyget till Barcelona 🙂
Galet godadaimbiskvier – receptet fick jag av bloggläsaren Cissi , för flera månader sedan. Tack snälla söta !! Dessa kommer bakas flitigt till alla kommande kalas i fortsättningen.
Biskvier med daimcrisp
20 st
Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Oj så gott det lät!
Det måste jag prova.
Jag älskar choklad och skriver om det här:
http://chocochock.se
Vad gott med daim i biskvierna, blir ju lite extra krastrigt!! Kram
Dessa måste testas, ser fantastiskt goda ut 🙂
Oj vad roligt att du gillade dem! 🙂
Hejsan!
Vilket superfint fat, undrar vart man kan hitta det någonstans? 🙂 Undrar även vart du har köpt ditt silverfat (http://www.femme.se/jennysmatblogg/2013/09/17/citronbiskvier-mintbiskvier-eller-nutellabiskvier/#comments_portion).
Jätte tacksam för svar, kram!
Det gröna fatet är från garbera.
Och silverfatet med glaskupa kommer från blomsterlandet 🙂
Testade att göra dessa biskvier, mmm toppengoda! Fick dock ta lite mer florsocker då innehåller blev lite för löst-
Åh, vad gör jag för fel när jag inte får chokladen att hållas på smörkärmen? Den bara glider av…. 🙁
Chokladen kanske var för varm.
Jag smälter på låg värme för att den inte ska bli för het.
Hej!
Måste testas! Går de att frysa?
Japp, jag fryser alltid ner mina 🙂
Älskar din sida och bakar massor av recepten! ☺en fråga bara, daimbiskvierna har 200 g mandelmassa och citronbiskvierna 300 g… vaaaarföööör?
Du kan göra hur du vill 🙂 Bakade nog bara mindre mängd daimbiskvier