Ett tidigt inlägg med tips på maträtter för nästa veckas matplanering.
Hoppas ni hittar några alternativ som passar.
Måndag : Lasagne med mozzarella
Tisdag: Thai-inspirerad lax med ristorn
Onsdag : Kycklingburgare
Torsdag : Krämig spenatsoppa ( LCHF )
Fredag : Fyllda pastastubbar
Jag hade en flaska med pastasås färdig tomatsås hemmaOch smidigt att varva ner i denna pastarätt. Annars är det inte särskilt svårt att göra egen.
Till 1 form med pastastubbar hade jag:
1 pkt med färska lasagneplattor
600 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlök
smör
1/2 – 1 dl chilisås
Salt och peppar
Ostsås :
5 dl gräddmjölk ( 50 / 50 )
2-3 dl riven ost ( jag hade stureost)
2-3 msk mjöl
salt/ peppar
riven muskotnöt
1 flaska med pastasås
2 dl ost till gratinering.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader.Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök – de ska bara mjukna.Häll i färsen och bryn den klart, häll i chilisås och kryddor. Under tiden såkokar du upp ostsåsen. Mät upp nästan all vätska, spara ca 1/2 dl till redningen.Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den ärklumpfri och vispa ner i gräddblandningen.Låt sjuda upp sakta och sjuda i tre- fyra minuter. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskonöt.Ta bort kastrullen från plattan och rör sist ner osten. ( nu ska det inte koka igen) Ställ åt sidan.Fyll lasagneplattorna , med färsen och rulla ihop, dela varje längd i tre. Ställ stubbarna i en smord form. Häll sedan över en pastasås ( tomatsås ) och varva med ostsåsen. Till sist toppa med ost och ställ in i ugnen.
Gratinera i ca 20 – 25 minuter.
Klart att servera.
Smaklig måltid
Hej! Kan inte du lägga ut receptet på den godaste maträtten du har gjort? Samt godaste bakverket 🙂
En undran hur mjukar du upp pasta platterna för att kunna rulla dom?
Du har en trevlig hemsida bra tips på mat.Jag gillar din heminrednings stil.
hälsningar Seija
Hej Igen !
Nu såg jag att du använder färsk lasagneplattor.Ska läsa nogrannare nästa gång.
Seija