Ska du göra egen sill till jul? …. Då är detta en klassiker.
Det här behöver du :
1 burk med inläggningssill ( ca 420 gram)
Lag :
1 1 /2 dl vatten
1/2 dl ättika 12 %
2 dl socker
( Går ju även köpa färdig sill att lägga in så kallad 5 minuterssill )
1 krm salt
1 stor rödlök eller 2 små
25- 30 stycken kryddpepparkorn.
Gör så här:
Skölj sillen och låt rinna av.
koka upp Lagen på: vatten ättika, salt och socker i en kastrull. Låt kallna.
Skär sillen i portionsbitar. Och skär löken i halvmånar.
Grovkrossa kryddpepparkornen, och varva sedan sill, lök och kryddpeppar i en burk med lock.
Fyll upp lagen så att det täcker sillen. Förvara sedan i kylskåp.
Låt stå i minst 24 timmar.
Smaklig måltid