Hoppas ni fått en bra start på denna fredagen
Första tipset för dagen blir dessa bakverk i choklad. Kanske något att baka för er till helgen? Jag har väldigt länge velat baka dessa, och receptet hade legat i receptlådan alldeles för länge nu. Så häromdagen dammade jag av recepet gjorde några mindre ändringar.
Och så här blev det :
Det här behöver du till browniesen :
120 gram smör
100 gram valfri choklad ( Jag valde en mörk choklad )
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
Pyttelite salt
Till toppingen :
200 gram philadelphiaost (naturell)
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Klä en form på 20 * 20 cm med bakplåtspapper.
Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna.
Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig.
Sikta i resten av de torra ingredienserna till brownien och vänd ner tills allt har blandat sig.
Häll smeten i formen , och börja nu med cheesecake fyllningen.
Mät upp samtliga ingredienser till toppingen i en skål – vispa tills smeten är slät.
Och häll sedan jämnt över kakan. bred ut med hjälp av en slev.
Gör sedna gärna fina mönster, genom att skära med en vass kniv i kakan flera gånger så att det blandar sig lite grann.
Ställ i n i ugnen och grädda i ca 35 minuter eller tills den är färdig.
Låt stå kallt – den ska svalna innan den skärs upp.
Det finns få saker som slå Brownies faktiskt! Dessa har jag aldrig provat, men det får definitivt bli av någon gång. Här har bakats för fullt i dagarna 2 nu – vi ska ha kalas för Elliot och Hayley imorgon – och ett par av dina recept har använts. 🙂 Hoppas ni har det bra och att vi ses snart igen! Kram
Ser så gott ut! Trevlig helg, kram!
Oj så gott! Tror du att den får att frysa in? Trevlig helg! KramSara
men gud vad GOTT de såg ut!! :O
De ser mycket, mycket, MYCKET goda ut!
Ha ha jag hade tänkt baka cheesecake-brownies igår men jag var duktig och röjde i tvättstugan/förrådet istället. Jag har gjort en muffins-variant också som blir fina.
oh oh.. detta såg farligt gott ut!! 🙂
Jessica : Så roligt med kalas 🙂
Sara : jag vet inte om den passar så bra att frysa in.
Få lite matro : Idag är det jag som har städat och fixat här hemma 🙂
Oj vad goda, jag fyller år på onsdag, så jag har förberett o bakat Sega Hallonrutor, Jordnötskakor o Lätta Kardemummabullar,, sen funderar jag på nån blåbärscheesecake också, men dessa ser ju grymt goda ut…varför skulle dom inte gå o frysa??
Trevlig helg!!!
Ingela : Så roligt med kalas! 🙂 Så mycket gott som du ska baka.
Och dessa vet jag inte om de går att frysa. För jag har inte testat själv. Det kanske går alldeles utmärkt. Men vissa glasyrer har ju en förmåga att bli korniga/ mjöliga…
Wow den så såg mumsig ut!…=)
Ha en skön helg du oxå och vilken vacker blomma!
Oj vad dessa såg goda ut. Sparar receptet och ska testa och baka nån dag:)
Gott det ser ut!
Jag bakade din kladdkaka med daimchoklad på toppen idag. Den var riktigt god! Fick toppbetyg av min sambo:)
Ha en trevlig kväll!
oj oj oj…de såg smarriga ut.. mmm
Mmmmm …. Ser underbart gott ut.
Hur många bitar blir det ungefär?:)
Ska jag absolut prova till helgen. Då ska jag och min gudBldotter göra julgodis och sedan bjuda hennes föräldrar på fika. De flesta godisrecept jag tagit fram är dina. Bl a dina olika choklad fudge.
Ska man ha philadelphia blandningen med in i ugnen?
Brownie går att frysa in alla bakverk går för det mesta att frysa in . Jag jobbar på cafe
Ska man ha långpanna eller rund form till det här ☺️ Den ser riktigt god ut!
Jag hade en rektangulär ugnsform,
Hur tidigt kan man baka dessa? Kalas vankas på lördag…
Dagen innan tycker jag de blir godast 🙂
Hur många bitar blir det på en sats smet? 🙂