Igår blev det Thelma som fick välja middagsmaten 🙂 och jag blev inte ett dugg förvånad när hon valde fisk. Speciellt torsk tycker hon är jättegott, istället för att smörsteka den rakt upp och ner så panerade vi den. Så den blir lite så där perfekt krispig på ytan när man steker den. Gottgottgott …. även matkräsna barn som annars föredrar köpta fiskpinnar tyckte detta var jättesmaskigt.
Prövade fram en ny kall sås – den blev himmelskt god. Den bara måste fu pröva. Passar bra att servera till all fisk.
Det här behöver du :
En torskfile per person
en tallrik med mjöl
2 ägg
ströbröd – 1 tsk salt
Serveras med kokt potatis
Sås :
5 dl creme fraiche
1 /2 msk chilisås
2 msk klippt dill
1/2 tsk flytande honung
salt efter smak
Gör så här:
Rör först ihop såsen och låt stå kallt i ett par timmar innan servering. Skala och koka potatisen. Ta fram tre tallrikar, en för mjöl, en för ströbröd+ salt, och en för äggen ( vispa dem innan ) Sedan kan du ta fram filerna och lägga dem i mjöl, doppa bägge sidorna.
Sedan väder du dem i äggen , och sist i ströbrödet. Stek dem sedan klara i rikligt med smör på stekplåten. Cirka 5 minuter på varje sida.
Klart att servera, gärna med lite pressad citron över fisken.
Smaklig måltid.
Stekt torsk, ljuvligt! 😀 Brukar ha hollandaise eller stuvad spenat till min. 😀
I kväll njuter vi trerätters här i Blekinge, kronärtskocka med persiljesmör, plankstek å creme brulee. 🙂
Är det fredag så är det!
Trevlig helg! 🙂
Mammuts vi gillar åxå torsk! Vår 4åring äter alltid massor när jag serverar fisk! Antingen det el korvstroganoff:-)
Klassiskt och gott! Panerade torsk är absolut en favorit 🙂
Åh, satt precis och funderade på vad jag ska laga till middag. Torsk får det bli 🙂
Härligt
Åh, satt precis och funderade på vad jag ska laga till middag. Torsk får det bli.