Hej igen,
Jag fick in önskemål om lättlagade pastarätter här bland kommentarerna , och samtidigt förfrågan om lasagne.
Då kan dessa tre maträtter passa perfekt.Tre olika sorters lasagne, perfekt att maten sköter sig själv i ugnen.
Och då börjar vi ….
Första receptet : Lasagne Orginal
Ca 4-5 pers:
10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram blandfärs
Smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
1/2 tsk paprikapulver
2-3 dl riven ost, tex. mozarella
Bechamelsås:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar
Så här gör du:
Ställ ugnen på 175- 200 grader
Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret. Blanda sedan i tomatkrossen, Chilisåsen och salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet.salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.
Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås, och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.
500 gram kycklingfile
tacokrydda
Mozarella
5 dl grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
Ställ ugnen på 180 – 200 grader.
Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör du Bechamelsåsen
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd tacokrydda – smaka av och låt sjuda ett par minuter.
500 gram kycklingfile
Fajitas- krydda
Mozarella
5 dl grädde ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
salt och peppar
Ställ ugnen på 180 – 200 grader. Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör duBechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd fajitaskrydda- smaka av. ( jag valde att ha nästan en hel påse i eftersom jag gillar lite stark mat) Och låt alltsammans sjuda ett par minuter. Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.
Har du några tips på ”smala” efterrätter? 🙂
Helst utan socker/sötningsmedel av några slag, där man iaf kan utesluta det om det går…
Ha en toppen bra dag & jag älskar din blogg! 😀
Basilika (använder torkad) i köttfärsen höjer den verkligen ett snäpp :)!
Var för snabb på enterknappen…
De andra såg väldigt krämiga och goda ut!
Skriver upp dem på prova på listan. Kul med nya varianter!!
Tack!
Guuuud så gott!
Kycklinglasagne tror jag faktiskt aldrig att jag har lagat. Det låter ju toppengott och måste testas!
Kycklinglasagne låter spännande
Hej Jenny! Vad roligt att du kikade in på min blogg, och tack för kommentaren! Jag brukar titta in hos dig också emellanåt, och gillar vad jag ser! Här har du tips på ytterligare en lasagne, en jättegod – och lika nyttig – vegetarisk ost- och spenatlasagne. Hos mig serveras det alltid vegetariskt på måndagar.
http://kjerstismatochprat.blogspot.com/2011/11/smakrik-ost-och-spenatlasagne-gluten.html
Fortsatt lycka till med bloggen, nu när du står på ”alldeles egna ben”!
JAAA taco lasagnen såklart… då kan grabbarna äta tills det storknar!!!! Tack
Dessa recept ska definitivt sparas =)
Kycklinglasagne har jag aldrig provat, kanske dags! Verkar verkligen gott…
Hej ! Gillar verkligen fin blogg ! Allt ser ju så oerhört gott ut =)
Har du några GI-recept ?
mm, kycklinglasagne lät riktigt smarrigt!!
bananskalet : Tack!
Lite GI finns om du söker på omeletter och äggmuffins.
Annars finns det rätt mkt LCHF-kost. 🙂
Fajitaslasagne lät intressant, ska testa det med LCHF lasagneplattor.
Nu blev jag jättesugen på kyckling lasagne 🙂 Måste prova det receptet någon gång 🙂
Dette så helt fantastisk godt ut!! Har nettopp spist, men nå ble jeg sulten 😉
va gott det ser ut. Kolla gärna min hemmagjorda chokladask
http://www.mammastartor.blogg.se
Tycker att du är grymt duktig och inspirerande 🙂 Keep up the good work!
Din blogg är helt underbar! Vilka recept. Blir så sugen på allt du gjort! Lasagne är förresten en slående maträtt!
Håller på gör fajitas lasagnen just nu men allt verkar gå åt skogen :’D någon som har förslag på hur man ska varva denna lasagne för att den ska bli bra.. ? 😉
Börja med lasagneplattor 🙂