Hej igen!
Här står vi och bakar för fullt, det är både polkabräck och lyxiga tryfflar. Så jag tänkte det kunde passa med ett annat godisrecept och då på en god mörk fudge – toppad med valnötter
Förra året bakade jag mycket fudge på mjölkchoklad,
så nu ville jag pröva en ny variant, med mörkchoklad och valnötter.
Det här behöver du :
200 gram fin kvalitetschoklad
2 dl grädde
100 gram smör
4 dl strösocker
Garnering : Valnötter
Gör så här :
Ta fram en tjockbottnad kastrull och rör ner grädde, smör och socker.
Låt sjuda upp och koka på svagvärme i ca 10 minuter.
Dra av kastrullen från värmen, och bryt ner chokladen i blandningen. Rör tills allt har blandat sig.
Häll smeten i en form ca 20 * 20 klädd med bakplåtspapper.
Låt stelna ( gärna över natten) och skär sedan upp i fina bitar, och garnera med valnötter.
Det här receptet skiljer sig lite från dina andra med mjölkchoklad. Varför? Är det annorlunda med mörk choklad? Tex är det ingen sirap i detta och smöret ska koka med från början istället för att läggas i efteråt. Blir konsistensen den samma? Har gjort lakritsfudge och en annan med jätte bra resultat.
Denna blir en smuligare fudge 🙂 Det är en smaksak hur man vill ha den.
Jag undrar om du (eller någon annan kunnig människa) ? vet
skillnaden på vad jag uppfattar som de 3 olika ”grundrecepten” som finns på fudge?
Hur skiljer sig den färdiga fudgen åt i Smak/konsistens?
1.Bara smälta choklad, i med kondenserad mjölk+smör.
2.Koka typ grädde,socker/sirap i 120 grader.
3.Koka typ kondenserad mjölk och choklad i 120 grader.
Sedan va ju detta recept ännu en variant?
Jag är ute efter en fudge spm inte Är det minsta seg som kola, dvs typ inte ”fastnar” i tänderna, men ändå inte riktigt lika ”smältande” i munnen som typ tryffel, vilket jag tyckte att Variant 1.ovan nästan gjorde. Kanske lite mer åt ”marknadsnougathållet” men ändå fudge-ig.
:):)