INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Mormors hallonpaj

Bärpajer är ju alltid gott, och det kan man inte få för många recept på. Mormos paj påminner lite om ”ananaspajen” jag brukar göra, hallonen gjorde den både vacker i färgen och så där syrligt söt. Mormor låter även hälsa att pajen kan man göra med vilka bär som helst- och blåbär brukar annars vara en favorit 🙂

Gottgottigottgott

IMG_28431 (1)

Pajen bakom är likadan men med mango i. 

Det här behöver du :

150 gram rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllningen :
2 dl gräddfil eller creme fraice
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
Ca: 200 gram valfria bär
1 ägg

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen, och tärna i smöret. Knåda till en deg och tryck ut i pajformen. Rör ihop alla ingredienser med en slev och häll ut i formen. Den ska alltså inte förgräddas. ställ in i mitten och grädda i cirka 20- 25 minuter.

Serveras med en klick grädde eller vaniljsås.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Just nu är det upp till 20% RABATT på massa söta sommarklänningar.
KLICKA HÄR

5
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Andrea
11 år sedan

Ser jätte mumsigt ut! Ska nog överraska killarna med en sådan när dom kommer hem från skolan idag. Återigen tack för din otroligt inspirerande blogg!!

Catrin
11 år sedan

Var alldeles för längesen jag bakade paj. Dax nu kanske 😉

Lotta
11 år sedan

Undrar om denna finns i LCH-version? Någon som vet? Är ju så god men förbjuden för mig nu tyvärr.

Lotta
11 år sedan

LCHF skulle det vara

11 år sedan

Måste det vara färska bär eller kan man använda frysta? Pajen såg galet god ut! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
11 år sedan

Det går bra vilket som. 😀

11 år sedan

Ha en bra dag♥

jennysmatblogg
Reply to  lotte
11 år sedan

Tack , du också ♥ ♥

Nathalie
11 år sedan

Måste bara tipsa om att smälta smöret innan du blandar ihop pajdegen. Det gör att pajdegen blir lite knäckig och SÅ sjukt god. Gör ofta denna paj med olika bär och hittills har jag inte träffat på en enda som inte blir helsåld 🙂

Tack för en helt underbar blogg, lagar minst en måltid i veckan från dina recept 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Nathalie
11 år sedan

Vilket roligt tips Nathalie- gäller det med alla bärpajer- Eller just denna? 🙂

nathaliefallman
Reply to  jennysmatblogg
11 år sedan

Jag har bara gjort det till denna och liknande pajer. Men det är ju säkert minst lika gott till andra bärpajer 🙂
Ett annat plus är att man behöver knappt arbeta något med pajdegen utan rör ju fort ihop ingredienserna med träslev 🙂

jennysmatblogg
Reply to  nathaliefallman
11 år sedan

Spännande, det ska jag testa nästa gång 🙂

Linn
9 år sedan

Gör en liknande med svenska jordgubbar och creme fraiche. Hur gott som helst <3

Malin
9 år sedan

Fungerar det att göra den dagen innan?
Tack för en alltid lika inspirerande blogg 🙂

Elisabeth Nordlund
3 år sedan

Den har jag gjort i många år, men förenklat den lite. Smält smöret och rör i resten av ingredienserna till pajskalet i kastrullen. Bred ut smeten i formen. Fortsätt med fyllningen direkt i samma kastrull, och häll i det ogrundade pajskalet. Grädda. Klart! Det enda du behöver diska är en kastrull och en sked!!
Du kan använda vilka bättre som helst, färska eller frusna. Jag brukar göra hallon, blåbär eller hjortron. Serveras gärna med glass eller grädde.

Annas- Marias favoriter
1 år sedan

Jätte god, var länge sedan jag bakade denna paj. Jag lät den förgrädda ca 10 min innan ”gräddfilsröran samt Hallonen. Sen ca Max 20 min. Hade jag haft lite Citron hemma skulle jag gjort en paj med Citron, Hallon och Hjortron. 👋😊

Nästa inlägg

Dillyougurt

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x