Härligt att det är Fredag!
Och middagstipet för ikväll blir denna maträtt – eller ska ni som många andra kanske laga tacos i kväll ? 🙂
Det här behöver du :
Fläskfile
Smör
Mozzarella / fetaost / getost
soltorkade tomater
färsk basilika
Salt & peppar
Bra att ha : tandpetare/grillpinnar
Hasselbackspotatis :
Potatis
Smör
Ströbröd
Salt
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader,
Putsa filen, och skala potatisen.
Gör snitt över potatisen, ungefär ner till hälften av potatisen , och pensla potatisarna smält smör. Strö över salt och ströbröd och ställ in i en ugnsform in i ugnen.
Värm upp en stekpanna med smör och bryn filen – salta och peppra.
När den fått en fin färg så lyfter du över den till en ugnsform, gör ett snitt längst hela filen.
Fyll den med ost, klippt soltorkad tomat och basilika, trä ihop med tandpetare eller avklippta grillpinnar. Ställ in i ugnen i ca 25- 30 minuter, eller tills köttet är klart.
Servera sedan med en god sallad och bearneiesås.
Vill du äta LCHF så servera fläskfile, och bearneiesås till broccolimos eller
blomkålsmos.
Ser farligt gott ut! 🙂
Ser underbart ut!
Om man kör LCHF funkar det bra att göra hasselbacks rödbetor! Förkoka c 15 min och sen på samma sätt, supergott!
/ http://lisasgodbitar.wordpress.com/
Ja, till LCHF är det bara byta potatis och ösa med extra sås
Hej Jenny!
Tänkte laga detta ikväll! Ska man välja en av ostarna att fylla fläskfilén med?
/Jennie