Marinerad fläskytterfile

Soliga och varma söndag.
Fantastistiskt vilken sommarvärme det bjuds på! Och jag har inte hunnit sätta mig ner och kika förbi bloggen förän nu , vi har ju haft kalas tills nu och hela släkten har varit här och firat Thelmis.  Vi grillade egna burgare och bjöd på marängsviss, vilket var ett smart drag i denna värmen. Alla kusinerna har lekt och det har varit en perfekt dag att sitta och både äta  & fika på altanen.

Och sen var det ju gårdagens middag som jag tänkt skriva om. Den som blandannat bestod av fläskytterfile, och denna marinerades med gyros-smak.

Till 2 fläskytterfileer

1 lime ( saften)
1 dl olivolja
1 1/2 msk honung
2-4 msk gyroskrydda

Blanda samman och låt och marinera köttet gärna kvällen innan det ska grillas,
men minst 4 timmar innan.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sanna
11 år sedan

Jag gjorde marinaden till kycklingspetten igår med olivolja sambal honung mm jag var skeptisk till olivoljan men så gott det var, fetaostsåsen till och potatisbakelserna:-)

Anna
11 år sedan

Åh den ska jag prova! Finns gyroskrydda i vanliga matbutiker?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Jag vet inte, jag gör egen.
Trycker du på texten gyroskrydda så kommer du till receptet 🙂

11 år sedan

Ser så gott ut! Brukar vara dålig på att göra fläsk kött i allmänhet… Men denna ser väldigt smarrig ut!

11 år sedan

Verkar supergod. Ska verkligen testa det nästa gång jag grillar. 🙂

Tack för tipset, kära du!

Kram på dig. / Madde

Nästa inlägg

Jordgubbs- och rabarberpaj

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x