Soliga och varma söndag.
Fantastistiskt vilken sommarvärme det bjuds på! Och jag har inte hunnit sätta mig ner och kika förbi bloggen förän nu , vi har ju haft kalas tills nu och hela släkten har varit här och firat Thelmis. Vi grillade egna burgare och bjöd på marängsviss, vilket var ett smart drag i denna värmen. Alla kusinerna har lekt och det har varit en perfekt dag att sitta och både äta & fika på altanen.
Och sen var det ju gårdagens middag som jag tänkt skriva om. Den som blandannat bestod av fläskytterfile, och denna marinerades med gyros-smak.
Till 2 fläskytterfileer
1 lime ( saften)
1 dl olivolja
1 1/2 msk honung
2-4 msk gyroskrydda
Blanda samman och låt och marinera köttet gärna kvällen innan det ska grillas,
men minst 4 timmar innan.
Jag gjorde marinaden till kycklingspetten igår med olivolja sambal honung mm jag var skeptisk till olivoljan men så gott det var, fetaostsåsen till och potatisbakelserna:-)
Åh den ska jag prova! Finns gyroskrydda i vanliga matbutiker?
Jag vet inte, jag gör egen.
Trycker du på texten gyroskrydda så kommer du till receptet 🙂
Ser så gott ut! Brukar vara dålig på att göra fläsk kött i allmänhet… Men denna ser väldigt smarrig ut!
Verkar supergod. Ska verkligen testa det nästa gång jag grillar. 🙂
Tack för tipset, kära du!
Kram på dig. / Madde