För att det ska bli rolig variation på maten här hemma så brukar barnen hjälpa till och komma med matförslag och ideer. Och Jacob som tycker att det är kul med mat och matlagning tyckte att vi skulle göra laga kycklinggyros i pitabröd med vitlökssås. Så det gjorde vi igår, och kryddningen blev faktiskt såååå god – tänkte jag skulle köpa hem och göra lite gyros på fläskkött nästa vecka.
Kryddningen gjorde jag ganska mycket av och den ska förvaras med lock, och gärna mörkt
Självklart kan ni blanda er kryddning hur mycket eller hur lite ni vill, och ta bort eller lägga till fler kryddor. Men så här gjorde jag 🙂
Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
pitabröd
valfria grönsaker
Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
Marinaden :
1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
2-3 msk gyroskrydda
Serveras med vitlökssås
Gör så här:
Blanda ihop kryddningen ( som räcker till många portioner )
Skär kycklingen i små delar ( jag tycker att det är lättast att jobba med halvfryst kyckling)
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas.
Hetta sedan upp en panna och fräs kycklingen klar. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden.
Serveras sedan i pitabröd med sallad och en god kall sås.
* * * * Låna gärna mina matbilder eller recept till din blogg- men länka tillbaka 🙂 * * * *
Du har enligt mej den bästa bloggen.
Tack för alla Goa recept du delar med dej av. Kram <3
Och jag längtar efter att få se mer av drar vackra hus.
Har en bekant i växjö. Hon säger att ert hus är det finaste hon sett 🙂
Och jag tror hon har rätt efter att ha sett alla dina fina bilder!!!!!
Det lät jätte gott! Måste testas snart!
Du har gett mig så mycket inspiration med mat och gott att jag måste få tipsa dig om en sak! Om du inte redan har provat det så måste du testa Ostsmör med foccacia till grillat! Foccacian kan man ju göra själv (annars är Ica Maxis väldigt god) och ostsmöret kör du bara Bregott extrasaltat (den röda), färskost (som baconost fast utan bacon. Inte som Philadelphia) och så persilja. Så himla gott!! Man kan ha lök i det också för att spetsa till lite.
Tack för din underbara blogg och att du delar med dig!!
Caroline
Wow vad gott det lät!
Måste testa 🙂
Hej !
Vart ska man ha i den torra kryddblandningen? I stekpannan eller i marinaden?
Hej Eleonor
man ska ha ett par msk i marinaden. Och önskar man sedan starkare man kan man även krydda under stektiden 🙂