Det var bara jag och Nomi hemma till lunchen idag , och vi gjorde lite smördegsinbakad köttfärs till oss. Hade redan färdigstekt köttfärs – så det var väldigt smidigt att fixa iordning, och gott är det också.
Serverade detta till en krispig sallad.
Jag skriver ut receptet igen, för er som missat det.
Detta är en perfekt maträtt att göra om du redan har färdig köttfärsröra / tacos över. Använder du tacosfärsen så rör ner lite creme frachie och lite tomatsås för att inte få den för torrr. Annars så gör du en ny fast (den ska inte vara för såsig) och kryddig köttfärsröra med :
500 Köttfärs
smör
1 finhackad lök
2 msk oxfond
3 msk chilisås
en skvätt soya
Sambal oelek – efter eget tycke
1 tsk Paprika pulver
Salt och peppar
Smördegsplattor
Mozzarellaost
1 ägg
Sesamfrön
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
ta fram smördegen ( om den är fryst )
värm upp en gryta med smör och fräs lök glansig,
rör ner köttfärsen och bryn klart.
Tillsätt kryddor, chilisås , sambal oelek, soya och smaka av med salt och peppar.
Kavla ut smördegen lite och fördela lite mozzarella i mitten på smördegen,
och en klick med den kryddiga köttärsröran.
Vik i hop till ett knyte och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform.
Pensla ovansidan med vispat ägg och strö över rikligt med sesamfrön.
Grädda i ugnen tills de är krispiga och har fått gyllene färg.
Vitlökssåsen :
Detta behöver du :
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1-2 små vitlöksklyftor
1/2 – 1 msk flytande honung
salt och peppar
Garnering : Lite färska örter
Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser ,
Och ställ kallt ett par timmar innan servering.
Och allra godast om den stått i kylskåpet över natten!
Så kan absolut förberedas dagen före.
Och vill du ha såsen krämig kan man använda Creme fraiche 34 %
mer lätt creme fraiche blir den mer såsig. Gott vilket som.
Smaklig Måltid!
Gott i gott! Tack för att du uppdaterar din blogg ständigt Jenny. Är föräldraledig med mitt 3:e barn och det är toppen att kunna gå in ofta och få mer och mer goda recept :-D!
Hej, åh vad sugen jag blir på svensk mat nu! Är inne på 3:e v i Krabi, o är lite trött på Thaimat. Konstigt att det är så. Men snart är vi hemma igen, då längtar man efter Thaimat. Framför allt skaldjur, friterad krabba m vitlök o pepparsås, o deras goda kingprawns. Tack för en bra blogg. Alltid lika spännande att läsa . ( även om man e på sem i Thailand). / Agneta
Hej Jenny! 🙂
Superhärlig blogg du har, som jag kikare in på flera gånger om dagen! Du skulle inte kunna tipsa om lite ”smal mat/kolhydratsnål mat”? Hade varit intressant.
Annars ät din blogg kanon! 🙂
Mvh
Hanna
Det ser verkligen hur gott ut som helst, så fräscht och fint upplagt!
Jag måste verkligen testa detta! Verkar hur gott som helst.
Detta receptet är en kanonbra vardagsmiddag. 🙂
Agneta : Hoppas du har en härlig semester i Thailand! 🙂 Du får laga massa svensk husmanskost när du kommer hem!
Hej Jenny och tack för en grym blogg som jag läser flitigt med jämna mellanrum. Du har så extremt mycket gott som jag blir så sugen på att göra. Nu ikväll ska jag prova detta recept – mums ser ju galet goda ut. Men jag ville bara dubbelkolla med dig att det var ok att jag skrev om det på min blogg? Jag länkar in till din sida och rekommenderar att man kikar in här för det är så mycket gott och sen lånade jag även din bild på maträtten. Hör gärna av dig om det inte känns ok så går jag in och tar bort det på en gång – snabblänk till det inlägget: http://blogg.alltforforaldrar.se/misshancan/2014/10/27/v-40-idag/
Ha det fint och som sagt superbra blogg du skriver :)!!
//Hanna
Visst får man låna om man länkar. det går så bra så 🙂
Tack igen för din inspiration. Det här var såå gott. Blir definitivt fler gånger.