Hej raringar!
Hoppas ni har bästa semestern ! Det är ju klarblå himmel och sol även idag , måste vara bästa sommaren på evigheter! 🙂 Så det blir att packa strandväskan & lite gofika och cykla ner till sjön idag.
Något gott som jag gjorde igår var denna jordgubbssirapen, gott till pannkakor, plättar eller efterrätter. Jag hittade receptet på alltommat.se för länge sen, men först igår så blev det av att koka den. Och färdigt på ett kick – testa!
Det här behöver du:
500 gram jordgubbar
2 msk strösocker
1 1/2 dl vit sirap
Gör så här:
Rensa och skiva jordgubbarna ner i en kastrull låt sjuda upp på svag värme med sockret tills de har mjuknat ordentligt. Låt rinna av i en finmaskig sil, pressa försiktigt ut det sista av saften. Blanda sedan med sirapen och häll upp i rengjorda flaskor.
Förvaras svalt.
* * * * * * * * * * * * *
Fler recept på saft, sylt, marmelad och hemkokt kräm hittar ni nu under kategorin till höger ” safta och sylta” eller klicka HÄR
Gud så gott det ser ut! Ska absolut provas! 🙂
Låter gott 🙂 Måste prova att göra. Hur länge är hållbarheten? Ha en fortsatt trevlig kväll. Supermysig blogg!
Hej Linda,
hållbarheten har jag dessvärre ingen aning om.
Men det går bra att frysa det som inte går åt 🙂
Detsamma!
Hej!
Lagade sirapen i morse, tack för receptet. Hade dock bara en stor flaska, var har du köpt den lilla?
Hej Ina,
Jag hittade den på Lagerhaus 🙂
Hej!
Undrar om det går bra med frysta jordgubbar nu i vinter tid? 😀
Hej!
Jag undrar också om det går att göra på frysta jordgubbar?
Hej!
Jag gjorde på frysta jordgubbar till nyårsdesserten ihop med vaniljpannacotta. Det blev supergott!!
Vad roligt 🙂
Kan man använda hallon istället?
Hej!
En otroligt dum fråga men är det saften du blandar med sirapen, eller jordgubbsgojset? ☺️
Hej! Är det någon som testat med blåbär?