God morgon raringar,
har förberett receptet till er på körsbärspajen- som även är en jordgubbs- & rabarberpaj. Denna blev mycket uppskattad, gillar man inte grädde så kan man med fördel även servera pajen med lite fluffig vaniljsås eller en kula hemmagjord glass.
Sommarpaj som ser mer komplicerad ut än vad den är- busenkel att göra.
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 gram smör
1 äggula
Valfria bär så det täcker botten :
jag hade jordgubbar & rabarber
1/2 dl – 1 dl socker
1 msk potatismjöl
Garnering cirka 3 dl vispad grädde och MASSA färska körsbär
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop ingredienserna till pajdegen och platta ut i formen. en rund form 22 cm med avtagbara kanter hade jag. ställ den sedan kallt i minst en 30 minuter. Under tiden skär du bären och blandar dem med socker och potatismjöl.
Fördela i pajformen och grädda sedan i cirka 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
Ställ den sedan kallt igen. Och innan servering bred över grädde och toppa med färska körsbär.
Mycket trevligt att servera pajerna på höga tårtfat, tycker jag
Mmmmm det ser jätte gott ut!
Det var den!
Så testa 🙂
Åhh vad fin!
Nästan synd att äta upp 😉
Vilken sommartårta! Härligt 🙂