Förra året gav träden knappt ingen frukt alls. Men i år vill jag lova att det växer så det knakar – och vilka körsbär vi har! Plockade in två stora skålar i morse – av sommarsöta bär- som det kommer att bakas paj på under dagen. Någon som har några bra tips på vad jag ska göra med alla körsbär? 🙂
Och jasminen blommar för fullt i trädgården. Var tvungen att plocka in en liten kvist till köket. Doftar helt ljuvligt!
Körsbärssaft 🙂
Körsbärssylt/maddelad
Marmelad röstar jag också på 🙂
Körsbärschutney till det grillade alt till kex och ost
Körsbärskaka
Inlagda körsbär till glass
Finns mycket gott 🙂
Härligt att ha egna körsbär. Jag gjorde precis en smoothie på fryst banan, färska körsbär, sojamjölk och lite mandelextrakt, den blev så god 🙂 Körsbärsglass är säkert också gott att laga. Kram
Marmelad på körsbär är jättegott, det hade jag nog gjort o inlagda lät spännande då kan du ju både toppa glass med dem o baka på dem i vinter tex. O jasminen mm min stora favorit! Måste bestämma mig för vartbjagbska trycka ner en nånstans i vår trädgård.
Ha det bäst! Kram
Körsbärssylt kan jag rekommendera. Det blir ganska rinnig sylt men ljuvligt gott till tex. ostkaka med en klick grädde.
Körsbär hör sommaren till … bara plocka och äta