Ska ni bjuda på något festligt! Varsågoda att förälska er i denna gobiten
Botten:
300 gram oreo
100 gram smör
Cheesecakefyllning :
200 gram philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
50 gram Ballerinakex
Chokladmousse
5 äggulor
200 gram mjölkchoklad
2 ½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
Topping:
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Dekokrera med ballerinakex, oreon, center ( eller annan passande choklad ) citronmeliss
Gör så här: Mixa oreos i en mixer, eller krossa för hand tills du har smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna.
Tryck ut botten i en form med löstagbar kant ca 22 cm. Vispa ihop philadelphiaosten, florsocker och grädde till en fluffig smet. Bred ut cheesecakefyllning på över botten. Grovhacka ballerinan och strö över cheesecakelagret. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter, och under tiden gör du chokladmoussen.
Smält chokladen, vispa sedan ihop äggulorna lite lätt med en halv deciliter grädde, vispa ihop resten av grädden i en annan bunke, till ett hårt skum. Häll ner den smälta chokladen i äggblandningen under omrörning. Vänd därefter ner den vispade grädden försiktigt. Bred moussen ovanpå cheesecakelagret och låt stå i kylskåpet i ett par timmar. Ta fram tårtan och vispa ihop grädde och florsocker till toppingen. Bred ut vispgrädden på toppen och dekorera med kakor, godis & bär.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Sedan får ni inte missa alla fina nyårsklänningar HÄR