Gillar ni choklad så måste ni prova dessa.
Det här behöver du:
200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao+ ev lite att pudra över kakan
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på 35 *25 cm.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör sist ner smöret. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen i 15- 20 minuter. Låt svalna medan du gör toppingen.
Koka upp grädde, socker, och sirap i en kastrull. Sjud tills smeten tjocka något, vispa eller rör om under tiden. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen. Rör till en smidig smet. Låt svalna du breder på toppingen. Pudra ev över lite kakao innan du skär i lagom stora bitar.