Detta är den perfekta småkakan nu till Kanelbullens dag om man inte orkar stå och baka bullar.
25 stycken
Du behöver:
150 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
3 ¾ dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
Till garnering:
1 ägg
kanel
nymalen kardemumma
2 msk pärlsocker
2 msk hackade hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap.
Blanda vetemjöl med bakpulver, kardemumma [Kardemumma saknas i huvudreceptet] och kanel. Rör ner i smeten. Blanda till en smidig deg.
Forma degen i tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med fingrarna.
Pensla längderna med uppvispat ägg. Pudra över lite kanel och kardemumma innan du strösslar över pärlsocker och hasselnötter.
Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.
Skär upp i fina snittar när de svalnat något.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, upp till 50% RABATT
KLICKA HÄR
Jättegoda kakor! Och lätta att göra😊