När man vill baka något gott & enkelt. Sockerkaka i långpanna som smakar kanelbulle.
20 bitar
När man vill baka något både gott och enkelt. Sockerkaka i långpanna som smakar kanelbulle.
Du behöver:
125 gram smör
3 ½ dl mjölk
½ tsk kardemummakärnor
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ägg
Kanelbullefyllningen:
125 gram smör, rumsvarmt
1 dl brunt farinsocker
2 msk kanel
2 msk vetemjöl
Topping:
2 msk pärlsocker
2 msk hackade hasselnötter
Glasyren:
2 dl florsocker
3–4 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm med bakplåtspapper.
Börja med fyllningen. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Ställ åt sidan.
Mortla kardemumman. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och kardemumma. Låt svalna.
Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Vispa ägg och socker poröst i en annan skål. Vänd ner smör, varvat med mjölblandningen. Rör ner till en jämn smet. Bred ut i smeten formen.
Gör lite gropar i kakan och klicka ut fyllningen. Strö över pärlsocker och hackade nötter.
Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter, eller tills kakan har stannat.
Blanda ihop glasyren till en trögflytande smet och ringla den över kakan.
Skär upp kakan i bitar när den svalnat.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom,
KLICKA HÄR