Denna måste ni prova! Muuums.
Du behöver:
50 gram smör
4 ägg
1 ¾ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
Mascarponefyllning:
200 gram mascarpone
50 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
2 dl vispgrädde
Gör kakan så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
Smält smöret, låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Tillsätt smält smör och vispa ordentligt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätt sedan mjölken lite i taget tills du har en jämn smet. Bred ut smeten, tunt som en rulltårta, i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt den sen svalna helt.
Mascarponekräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Vispa grädden luftigt i en egen bunke. Vänd in grädden i mascarponeblandningen tills allt är blandat. Sätt krämen i kylskåpet en liten stund så att den blir lite mer fast.
Sätt ihop kakan: Dela kakan på mitten så att du får två lika stora rektanglar.
Bred ut krämen jämnt ut över en av rektanglarna. Lägg sedan på den andra kakan. Sätt in i kylskåpet 1–2 timmar. Skär kakan i bitar.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och missa inte detta superduper-erbjudandet på HEMTEX. Dessa gosiga sängkläder i flanell är mina absoluta favoriter till hösten / vintern. Nu 249 kronor KLICKA HÄR