INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SANDWICHRUTOR MED MASCARPONEKRÄM

Denna måste ni prova! Muuums.

Du behöver:  
50 gram smör  
4 ägg  
1 ¾ dl strösocker 
1 ½ dl vetemjöl 
½ dl kakao  
2 tsk vaniljsocker  
½ dl mjölk  

Mascarponefyllning:  
200 gram mascarpone  
50 gram florsocker  
2 tsk vaniljsocker 
1 msk citronsaft  
2 dl vispgrädde  

Gör kakan så här:  

Värm ugnen till 225 grader.  
Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. 
Smält smöret, låt svalna. 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. 
Tillsätt smält smör och vispa ordentligt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätt sedan mjölken lite i taget tills du har en jämn smet. Bred ut smeten, tunt som en rulltårta, i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt den sen svalna helt. 

Mascarponekräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Vispa grädden luftigt i en egen bunke. Vänd in grädden i mascarponeblandningen tills allt är blandat. Sätt krämen i kylskåpet en liten stund så att den blir lite mer fast. 

Sätt ihop kakan: Dela kakan på mitten så att du får två lika stora rektanglar. 
Bred ut krämen jämnt ut över en av rektanglarna. Lägg sedan på den andra kakan. Sätt in i kylskåpet 1–2 timmar. Skär kakan i bitar.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Och missa inte detta superduper-erbjudandet på HEMTEX. Dessa gosiga sängkläder i flanell är mina absoluta favoriter till hösten / vintern. Nu 249 kronor KLICKA HÄR

6
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

GRÄDDBOLLAR MUMSMUMS KOKOSBOLLAR

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x