Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa kakan.
Till 12 bitar
50 gram smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk
Fyllning
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 mosad mogen banan
Garnering
2 dl vispgrädde
1 banan
Ev. lite hackade hasselnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, cirka 30 x 40 cm.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt.
Mosa bananerna med en gaffel och rör ner mjölken. Tillsätt detta till smöret. Rör ner i smeten.
Bred ut smeten i den klädda långpannan. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa.
Gör fyllningen: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en mosad mogen banan. Blanda väl.
Bred fyllningen över den kalla rulltårtan. Rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du garnerar den. Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Skiva bananen. Hacka eventuellt lite hasselnötter.Dela rulltårtan i 12 bitar. Spritsa grädde på bitarna och lägg på en skiva banan. Toppa med hasselnötter om du vill.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 20% RABATT på allt stickat.
KLICKA HÄR