INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

BANANRULLTÅRTA MED SMÖRKRÄM

Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa kakan.

Till 12 bitar

50 gram smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk 

Fyllning
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 mosad mogen banan

Garnering
2 dl vispgrädde 
1 banan 
Ev. lite hackade hasselnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper, cirka 30 x 40 cm. 
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. 
Mosa bananerna med en gaffel och rör ner mjölken. Tillsätt detta till smöret. Rör ner i smeten. 
Bred ut smeten i den klädda långpannan. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. 
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa. 

Gör fyllningen: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en mosad mogen banan. Blanda väl. 
Bred fyllningen över den kalla rulltårtan. Rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du garnerar den. Vispa grädde och lägg i en spritspåse. Skiva bananen. Hacka eventuellt lite hasselnötter.Dela rulltårtan i 12 bitar. Spritsa grädde på bitarna och lägg på en skiva banan. Toppa med hasselnötter om du vill.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 20% RABATT på allt stickat.
KLICKA HÄR

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

PRINSESSTÅRTA I PORTIONSGLAS

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x