Vill man göra denna lite enklare så köper man färdig sockerkaka istället för att baka egen.
Till 6 portioner
Tårtbotten
75 gram smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Ströbröd + smör till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en brödform.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och häll ner mjölken. Låt stå.
Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke med elvisp.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten. Rör ner smör- och mjölkblandningen i sockerkakssmeten. Häll smeten i formen [Säga något om typen av form?] och grädda mitt i ugnen 35–40 minuter, eller tills kakan är klar. Känn med en sticka. Låt svalna lite innan du stjälper upp kakan. Dela tårtan i tre skikt.
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
4 dl mjölk
2 msk strösocker
4 äggulor
2 msk maizena
Gör så här:
Skär ett snitt längst vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp och låt mjölkblandningen dra en liten stund.
Blanda äggulor och maizena i en bunke. Sila den varma mjölkblandningen över äggulorna och maizenan under omrörning. Vispa till en slät smet och häll tillbaka i kastrullen.
Vispa på medelvärme i ca 2 minuter, tills krämen tjocknar.
Till prinsesstårtan:
3 dl vispgrädde
2 dl sylt, hallon eller jordgubbe
Kavlad marsipan
Florsocker
Färska hallon och mynta
Gör så här:
Vispa grädden.
Till varje portionstårta stansar du ut 2 skivor med tårtbotten.
Lägg en tårtbit i botten av glaset. Fyll på med sylt. Lägg nästa tårtbotten, fördela ut vaniljkräm och en ordentlig klick med vispad grädde. Toppa med marsipanlocket och pudra över florsocker. Garnera med hallon och mynta.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla fina höstkläder just nu hos Bubbleroom, 20% RABATT på allt stickat.
KLICKA HÄR
Detta är en operatårta. En prinsesstårta innehåller inte sylt.
Snygg blogg