Detta måste ni prova, servera med en god sallad och kall sås.
Det här behöver du :
En rulle med färsk smördeg
600 gram köttfärs
1 finhackad liten gul lök
Några msk – 1/2 dl creme fraiche
1/2 msk med sambal oelek
1 msk soya
1 msk oxfond
salt och peppar
Garnering : vispat ägg och sesmafrön / vallmofrön
Tillbehör : sallad och nachochips och vitlökssås
Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 220 grader.
Fräs den finhackade löken glansig lägg ner färsen och bryn den klart.
Rör ner soya, oxfond, sambal oelek och sist creme fraichen- så pass mycket så det INTE blir rinnig. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och fyll med köttfärsblandningen, undvik allt för mkt vätska. Fördela upt färsen i mitten och kläm ihop smördegen på mitten. Pensla med vispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda tills smördegen är frasig och gyllene.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom,
Klicka här