Denna gratängen passar er LCHF:are,
men vill man göra den mer ”matig” så är det gott att vända i pasta i och öka mängden med krämig sås.
Till 2- 3 personer
3 färska ”buketter” med broccoli
1 gul lök
2 pkt bacon
5 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
Sambal oelek
salt och peppar
Ca 2 dl riven ost till gratinering
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Koka upp vattnet och lägg ner broccoli buketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig.
Vänd ner tomat pure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.
När broccolin är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten. Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter. Smaklig måltid
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och här kommer veckans första vårtips, på de sötaste vårjackorna.
Kolla in dem HÄR