Denna soppan är en favorit. Och lätt att göra till många.
Men nu räknar jag om receptet så att det räcker till 6 – 8 personer.
Det här behöver du för 6 portioner:
600 gram köttfärs
smör
2 msk med sötstark senap
2 msk tomatpure
3 st scharlottenlök
1 purjolök
2 stora morötter
1/2 vitkåls huvud
2 vitlöksklyftor
1 burk med passerade tomater / eller krossade tomater
2 1/2 -3 liter vatten
2 köttbuljongstärningar
1 1/2 msk med kinesisk soja
salt & peppar
smaka av med sambal olek
Gör så här:
Strimla kålen och finhacka lök & vitlök. Skala morötterna och strimla. Stek färsen klart med tomatpuré och senap. Och vänd över i en gryta.
I samma stekpanna fräser du den strimlade kålen & löken glansig tillsammans med morot och vitlök. Vänd över i grytan och tillsätt tomatkross och vatten, smula ner buljong och låt det skjuda upp och koka i 10- 15 minuter tills vitkålen har fått lagom fin konsistens. Smaka ev av med mera soja, senap, salt & peppar. Jag smakade av med sambal oelek för lite hetta. Toppa med creme fraiche och persilja. Servera gärna med gott bröd till.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
VÅRREA på Bubbleroom. Klicka här:
Bara ett annat namn på sjukhussoppan.tråkigt