INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

GRÄDDIG TORSKGRYTA TOPPAD MED STENBITSROM

En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan.
Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron

Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️
Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor.
Skynda att fynda här

15
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra
9 månader sedan

Hur många portioner är torskgrytan för?

Johan
Reply to  Petra
8 månader sedan

Det står 4a

Malin
9 månader sedan

Kan man använda torskrygg & ska den vara tinad?

Allan
8 månader sedan

Brs

Siv Almén
Reply to  Allan
17 dagar sedan

Menar du att man ska äta potatis till soppan?

Ronny Nilsson
16 dagar sedan

Såååå jäkla gooood!

Nästa inlägg

OMELETTFRULLE

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x