En god och krämig torskgryta som jag såg kocken på morgonnyheterna laga förra veckan.
Riktigt god, jag gjorde några små ändringar efter det jag hade hemma.
Det här behöver du till 4 portioner:
1 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
600 gram torsk file
1 citron
Toppas med:
Dill
1 hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
Serveras med kokt potatis
Gör så här:
Skala och koka potatisen
Hacka ner purjolöken i slantar, smörstek tills den är mjuk. Vänd ner grädde, creme fraiche och fond. Låt sjuda upp i 5 min ute. Skär ner torsken i bitar och vänd ner i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Riv ner citroncest och pressa ner saften av en halv citron. Rör om och ställ bort från plattan.
Toppa med dill, rom och rödlök. Klart att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Senaste fyndet hem är denna pläden för bara 180 kronor.
Skynda att fynda här
Hur många portioner är torskgrytan för?
4 personer skulle jag säga.
Det står 4a
Kan man använda torskrygg & ska den vara tinad?
Absolut 🙂 Min var halvtinad
Brs
Menar du att man ska äta potatis till soppan?
Såååå jäkla gooood!