Det här behöver du till 4 personer :
500 gram ben / skinnfri rödspätta
Salt & citronpeppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Smör
Potatismos med dill:
mjölig potatis
smör
grädde
dill
salt & peppar
Garnering
Några skalade räkor
citron
färsk dill
Skolans dillsås:
4 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk bostongurka
4 msk fryst dill
1/2 msk pressad citronsaft
salt
Gör så här:
Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är färdig häller du bort vattnet och krossar med en potatiskross, vänd ner en klick smör och lite grädde så du får en lagom konsistens.
Smaka av med dill & salt+ peppar.
Gör så här med rödspättan:
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och just nu måste jag tipsa om grymmaste erbjudandet hos HEMTEX
För bara 199 :- får ni de gosigaste sängkläderna i flanell. Bästa bästa. Klicka här
Var inte januari årets ”fattigaste” månad? Rödspättafilé kostar 470 kr kilot!
Känns som bloggen gjort sitt, gamla recept o massa reklam på kläder o annat:(