Passar lika bra till vilken högtid som helst! I Helgen får det bli till kräftskivan.
Tårtbotten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kokhett vatten
Fyllningen :
2 dl vispgrädde
1/2 dl jordgubbssylt
1/2 liter färska jordgubbar
Garnering :
2 dl vispgrädde
jordgubbar
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, smöra och bröa en rund springform cirka 24 cm diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten under omrörning. Tillsätt det kokheta vattnet och vänd försiktigt runt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 30 minuter eller tills den är klar. Kontrollera med sticka att den är torr. Ta ut kakan och låt den svalna, skär den sedan i 2 delar. Gör fyllningen:
Vispa 2 dl vispgrädde och blanda med sylten. Skär i små bitar av de färska jordgubbarna och rör om.
fördela ut fyllningen. Lägg på locket och vispa grädden till garneringen, bred ut och toppa med jordgubbar. Sedan klar att serveras.