Första september idag, och nu är sommaren över officiellt även om den tog slut redan i Juli i mitt tycke.
Men jag välkomnar en krispig och vacker höst nu.
Du behöver till 6 bitar
18 bitar formfranska / rostbröd
Grundfyllningen och det du har runtom tårtan :
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl majonäs
Fyllning nr 1 :
1 burk med leverpastej
1/2 dl gurkmix
ca : 2 dl av grundröran
Fyllning nummer 2 :
350 gram rökt skinka
ca: 2 dl av grundröran
ev. finhackad lök
Garnering: krossade ostbågar, skinka, räkor, kokta ägg, stjärnfrukt, tomater, gurka, lök , sallad, citron, gurka, färska örter.osv
Gör så här ;
Skär bort kanterna på brödet , och rada upp på en skärbräda eller liknande. Stansa ut runda skivor med hjälp av ett glas.
Vispa grädden till grundfyllningen, när den bildar toppar vispar du i creme fraiche och majonäs också. Fyllning ett med leverpastej rör du ihop med 2 dl av grundfyllningen och gurkmix. Fördela sedan ut den på den understa delen. Ju mer fyllning , ju saftigare. Hacka sedan löken och strimla skinkan till fyllning nummer två som du också blandar ihop med grundröran – 2 dl – eller ev lite mer. Sist lägger du på locket och breder in varje smörgåsbakelse med grundröran, plastar och ställ kallt gärna över natten.
Sedan dekorerar du dem precis innan ni ska äta dem.