LÅNGPANNEKAKA MED SMAK AV HALLON

Smidig kaka att baka när det är kalas,
eller fredagsfika på jobbet.

Det härliga med denna kakan är att du kan variera den så enkelt. Bara byt ut mot vilken sylt eller marmelad du gillar bäst. Denna gången bakade jag den med hallon.

Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl hallonsylt

Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

36
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tina
1 år sedan

så gott och så enkelt. Bra kunna frysa i bitar och ta fram till kaffet.

Katrine B.Hansson
6 månader sedan

Funkar det även med rabarberkompott?

Nästa inlägg

FYLLD INBAKAD KYCKLINGFILE MED HARICOTS VERTS-SALLAD

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x