Sommarmat när den är som bäst!
Till 4 grillknyten behöver du :
900 gram kokt potatis
4 bitar lax
4 bitar torskrygg
körsbärstomat
2 gula lökar
dill
olivolja
flingsalt & citronpeppar
Gör så här:
Skär fisken i mindre kuber och blanda allt i en salig röra.
Fyll sedan folie paket med allt gott.
Släng på grillen i 10 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Citronaioli:
2 äggulor
1 3/4 dl rapsolja (nästan 2 dl)
2 tsk citronsaft + skal
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt
Gör så här :
Börja med aiolin. Detta är verkligen jätteenkelt att göra hemma. Det enda som kan gå fel är om ägg och olja har olika temperatur.
Så ta gärna fram äggen en timme innan, lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Pressa ner en halv vitlök och smaka av med salt.
Recept finns i min bok ”Jennys Sommar”