Det här behöver du:
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kokhett vatten
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1/2 dl jordgubbssylt
200 gram färska jordgubbar
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten under omrörning. tillsätt även vattnet och rör ihop.
Fördela ut smeten på i enlångpanna som är klädd med ett bakplåtspapper.
Grädda kakan i cirka 5-6 minuter. Ta fram ett annat bakplåtspapper och strö över socker, stjälp över kakan där och lossa försiktigt på det andra pappret. Jag brukar ta hjälp med en brödpensel & kallt vatten som jag penslar på utsidan av pappret, då lossnar det lättare. Vispa ihop grädden fluffigt, och rör ihop med sylten. Bred ut detta över den svala kakan, tärna över önskad mängd jordgubbar och rulla ihop.
Toppa tårtan med lite lättvispad grädde, färska jordgubbar,